Günün en önemli ve sıcak gündemi hiç kuşku yok ki yaklaşan genel seçimler ve nasıl sonuçlanacağına dair kanaatlerin konuşulması, paylaşılması!

Henüz siyaset zemini ısınmadı, ülkede, şehirde tam anlamıyla hareketli seçim havası oluşmadı. Siyasette yirmi dört saat bile çok uzundur sözünden hareketle, bugünden seçimin nasıl sonuçlanacağını söyleyebilmek çokta mümkün değil!

Demokrasisi gelişmemiş bizim gibi toplumlarda gündelik gelişen olaylar, siyasetin seyrini ve kanatını kolayca değiştirebildiğinden ötürüdür ki beklemek seçimin son haftasını görmek gerekli!

Seçimin sonuçları üzerinden tahmini adına beklemek gerekli biz beklerken yerel yönetimler hizmet üretimini beklememeli!

O seçimden bu seçime konuşturan yerel yönetimler, seçildikleri dönem taahhüt ettikleri projeleri hayata geçirmeye bir an evvel başlamalılar!

Bu anlamı ile bir hayli vakti boş harcadılar, bunun üzerinden de eleştirel yaklaşım sergilemiştim hatırlanacağı üzere!

Nihai zaman hızlı akıyor, bir bakmışsınız yeni seçim kapıya dayanmış oluyor onun içindir ki zamanı boşa harcamayın!

Geçtiğimiz günler de Serdivan belediyesi benimde çok önemsediğim bir projeyi kamuoyu ile paylaştı. Cadde 54 diye isimlendirdikleri proje ki şehri geleceği adına çok önemli yatırım olacak öteden beri hep dillendirdiğimiz çark caddesine alternatif proje geliştirilmeli, şehir çark caddesi civarına sıkıştı yeni merkezler oluşturulmalı sözünün karşılık bulduğu projedir!

Onun içindir ki cadde 54 vazgeçemeyeceğimiz ve hızlı bir şekilde hayata sokulması gereken proje!

Şehir bir türlü kimlik oluşturamadı eleştirimizin de karşılık bulacağı ve vizyonel yaklaşımında sergilenebileceği ağırlıkta proje!

Sanırım ihalesi yapıldı, kısa zamanda hayata geçirilir. Cadde 54 kadar önemsediğim diğer proje ise Büyükşehir son meclis toplantısında gündeme getirilmiş!

MHP grup sözcüsü Erkal Etçioğlu tarafından çeşitli dönemlerde gündeme getirilen, garın efektif kullanılması rayların yeraltına alınması önerisi Başkan Zeki Toçoğlu tarafından da benimsenmiş ve bu hususta bakanlık düzeyinde çalışmalar yapıldığını kamuoyuna duyurmuş!

Bu şehir adına olmazsa olmaz diyebileceğimiz ağırlıkta ve asla vazgeçemeyeceğimiz bir projedir!

Rayların yer altına alınması şehir içi trafiği rahatlatacağı gibi şehre yeni bulvar kazanımı sağlayacak görüntümüzü değiştirecek büyüklükte bir proje!

Yerel yöneticiler asli görevlerine vakit kaybetmeden dönmeli ve projeler üretmeliler!

Yerel yönetimlerin asli görevleri arasında TÜRGEV vakfına arazi üretmek ya da imara açmak olmamalı!

Genel seçimleri siyasi parti örgütleri yürütürler, siz kendi işinize bakın!

Bu şehrin kaybedecek vakti yok!

                                                                          [email protected]