Sakarya’ya yeni gelen öğrencilerimizin şehre daha hızlı adapte olmaları açısından bu yazıyı dikkatli okumalarını tavsiye ediyorum.

•Sakarya kelimesi çok kullanılmaz hatta Adapazarı da kullanılmaz genelde Ada’ya gidiyorum kelimesini duyacaksınız. Bu Ada etrafı sularla çevrili toprak parçası değil merkeze verilen isimdir.

•Çark Caddesi'nde bir aşağı bir yukarı dolaşan insanlar olacaktır.  Bir Sakaryalı'nın olmazsa olmazıdır Çark Caddesi. Hatta öyle ki mağazaların diziliş sırasını saydırsanız hata yapacağını hiç sanmıyorum. Saatin önü buluşma noktasıdır.

•Kabak kabak olalı böyle hürmet görmemiştir. Kabağın her halini tadabilirsiniz burada, bir de Islama köfte gelen misafire yapılacak en büyük kıyaktır. Ekmeğinin o hala çözemediğiniz mükemmel tadıyla kaşla göz arasında 1,5'u siz de yuvarlamış olursunuz büyük bir afiyetle.

• “Hafız” kelimesini başka bir şehirde başka birinden duyduğunuzda o insanın Sakaryalı olabilme ihtimalini yüksek görüyorsanız eğer haklı olma oranın oldukça yüksek. Hafız sonundaki ‘Z’ ‘S’ olur ''Sen hayır mısın hafıss?'' şeklindeki soru tarzı bir tek Sakaryalı'ya özgüdür. Aksini iddia eden Körfezli olsun :)

•Normal şartlarda ülkenin neresine giderseniz gidin birine bu soruyu sorduğunuzda zaman bu soru çok hoş karşılanmaz ama Sakarya öyle mi? Asla! Çerkes'i, Abaza'sı, Muhacir'i, Manav'ı, Laz'ı, Boşnak'ı, Gürcü'sü, Kürt'ü bu topraklarda bu ayrımları gözetmeksizin yaşar. Bu soru kişisel bir meraktan öteye gidemez bu topraklarda çünkü adettendir, sorulur illa ki.

•Yazın sıcaklarından bunalıp iki kulaç atmaktan pikniğe kadar her türlü yükümüzü çeken doğa harikası. Hiç yapmadım diyorsanız eğer Kırkpınar tarafında güzel bi akşamüstünde sevdiklerinizle vakit geçirin. Size çok farklı bir gün yaşatacağı kesin

•Tartışmasız her Sakaryalı’nın hassas noktasıdır SAKARYASPOR.  Bu şehri amansız bir sevdayla tribünden sevmiştir.

Issız, kuytu köşelerden dönmeye yemin etmiş insanların bir araya geldiği yer. Konu destek olunca skorun herhangi bir önemi yoktur burada ve hep bir ağzından söyledikleri gibidir her şey aslında ''TARAFTARIN YANINDA, SALDIR SAKARYA!''

•Herkesçe tanınan ünlü isimleri barındırır bu şehir...Hangi birini saysak o saymadığımız diğer isimlere ayıp olacak kadar fazla ünlü isim Sakaryalı’dır ve gerçek bir Sakaryalı bundan gurur duyar. Şansal Büyüka, Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Tuncay Şanlı, Yılmaz Vural, Kenan Sofuoğlu, Semih Saygıner, Sait Faik Abasıyanık, Cem Uzan, Süleyman Seba, daha da niceleri..

Önce Serdivan’da yüksek apart fiyatlarından şikayet edeceksiniz, sonra kampüse hayran kalacaksınız göl manzaralı harika bi yerleşim, kayak tatili yapmak isterseniz Kartepe’de harika bir kış tatili günübirlik katılacağınız turlar olacaktır. Deniz isterseniz Karasu bölgesinde denize girebilirsiniz. Sapanca, Poyrazlar gibi göl piknik alanları, orman-doğa isterseniz bolca bu imkanın olduğunu göreceksiniz. Konum olarak İstanbul-İzmit-Bursa yakın ulaşım kolaylığı var. Tavsiyem bu şehre geldiğinizde Mavi Durak dediğimiz (neden Mavi Durak diye merak edeceksiniz türlü efsaneler dinleyeceksiniz) bölgeye hapis kalmayın, bu güzel şehrin tadını çıkarın. Şimdiden bütün öğrencilere hayırlı bir eğitim yılı diliyorum.

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle…