Uzun vadede tüketiciye yatırım yapanlar kazanır. Gayrimenkul sektöründe de bu durum böyle. Tüketici aldığı ürün ya da hizmetten memnun ise, ihtiyaç duyduğunda aynı ürünü/hizmeti tekrar alır ve referans olarak gösterir. Bunun ne kadar önemli olduğunun farkında mıyız acaba?

Vazgeçilmez bir restaurantınız varsa risk almazsınız misafirlerinizi buraya götürürsünüz. Arkadaşlarınızdan soran olursa tavsiye edersiniz. Mutlaka gitmelisin pizzayı süper yapıyorlar dersiniz. Kahvaltı için falanca yer harika muhteşem manzara karşısında doyurucu bir menüsü var üstelik fiyatı da cep yakmıyor diye çevrenize öneride bulunursunuz.

Mesela hiç bir kişi kolay kolay dışarda herhangi bir kuaföre gitmez. Yıllardır gittiği yere gider ya da çok güvendiği arkadaşlarından tavsiye alarak yeni bir kuaför denemeye karar verir. Ancak çok acil bir şey olursa istisna..

Konut sektöründe de durum aynı. Ev aldığı projeden memnun olan kişi bunu etrafıyla paylaşmak ister kötü olursa yine paylaşmak ister. Bazı isimler neden büyüktür bilirmisiniz çünkü yaptıkları işin arkasında senelerce dururlarda ondan. Kendilerinden konut alan müşterisini mağdur etmemiş, teslim öncesi ve sonrasında oluşan sorununu çözmüş firmalar ancak gerçek anlamda kurumsallaşmıştır ve ancak bu firmalar  gerçekten markalı konut yapabilirler.

Marka olmak reklam vermekle olmuyor maalesef yaptığın işin arkasında durmakla oluyor. Evi satın aldığınızda biliyorsunuz ki vaadedilen verilecektir ve bilirsiniz ki teslim ve sonrasında yaşayacağınız problemler sizi yormadan çözülecektir. Uzun vadede bu yolda yürüyenler kazanacak. Reklamla kurumsallaştığını sananlar, sözleşmeyi imzaladıktan sonra telefonlara çıkmayanlar, teslim öncesi ve sonrası tüketicinin sesini duymak istemeyenlerin hiç şansı yok. Kaybedecekler… 

Rekabetin her geçen gün arttığı, tüketicinin her geçen gün daha da bilinçlendiği günümüzde, yaptığınızın en iyisini yapmalı, tüketiciyi en iyi şekilde memnun etmelisiniz  ki tavsiye edeniniz çok olsun. Müşteriye öyle kıymet vermelisiniz ki gerçekten velinimetiniz olsun.

Sakarya Emlak odası başkanı Selçuk beyin de kayıtdışı emlak işi yapanlara karşı başlatmış olduğu mücadeleyi desteklediğimi bu güzel adımın hızla devam etmesi kanaatindeyim.Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..