Nasıl şampiyon olunur tarif vereyim mi sizlere?

Öncelikle Kerem Gönlüm gibi kaptanınız olacak. 40 yaşında olacak ama takımda en çok mücadele eden o olacak. Gençlere “abi”, saha içinde “lider” olacak.

Sonra Hakan Yapar gibi bir savaşçınız olacak. Bütün takımlara parmak ısırtan mücadelesi ile pota altında savaşacak bir adamınız olacak.

Yiğitcan gibi maç ayırt etmeyen kenarda ya da ilk 5’te olsun takmayan ve her şeyini ortaya koyan bir Gard’ınız olacak.

Lazeric Jones gibi sorumluluk alan, içeriye penetreleriyle rakip defansı yaran şutuna güvenen ve en önemlisi tecrübesini sahaya yansıtan bir yabancınız olacak.

Kerem Özkan gibi yeşil siyah için çarpan bir kalbin olacak. Sakarya için sahada canını dişine takan her şeyini parkeye veren ve terinin son damlasına kadar mücadele eden...

Harris gibi son topları kullanabilecek, asistleriyle takımı oynatabilecek, atletik ve en önemlisi pick and roll oynayabilen bir isminiz olacak.

Alper  Saruhan gibi kenardan gelerek savaşan, mücadele eden, şut atan ve aldığı süreyi en iyi şekilde değerlendiren bir desteğiniz olacak.

Tufan gibi sahada her şeyini ortaya koyan, takım için savaşan ve karakteri ile sahada dimdik duran savaşçınız olacak.

Sonra biraz da Doğukan Şanlı katacaksınız takıma. Savunması ile rakibi bezdiren, kritik anlarda bulduğu üç sayılar ile skor katkısı yapan biri olacak.

Charles Jackson gibi bir genciniz olacak. Pota altını rakip için karartan ve smaçları ile taraftarı ayaklandıran ve ateşleyen...

Tunahan gibi gözü kara ve tam bir görev adamı olan bir savunmacınız olacak. En olmadık yerde, ihtiyaç duyulduğu anda hep hazır olan ve aldığı görevi yerine getiren…

Can Akın’ın olacak. Sahaya çıktığında kendisinden bekleneni verebilen, sorumluluk alan ve maç kazandırabilen oyuncun olacak.

Kris Yanku’n olacak. Kenara kafanı çevirdiğinde maça girmek isteyen ve takım için sahada her şeyini veren, mücadele eden.

Mustafa gibi, Taha gibi genç yeteneklerin olacak.

Olacak ki her sayıdan sonra ayağa kalkıp o sayıyı kendisi atmış gibi sevinecek ve sahada veya kenarda olmanın bir anlam ifade etmediğini gösterecek.

Ve en önemlisi Selçuk Ernak gibi bir hocan olacak. Taktikleriyle bütün tecrübesini sahaya yansıtacak, sporcularına bir baba olacak, her zaman işini ciddiye alacak ve şampiyonluk için her şeyini verecek ve şampiyon olduktan sonra da heykeli dikilecek…