U11 Ligini başladığı günden sonuna kadar yakından takip etti. Bu zamana kadar onlarca izleme fırsatını buldum. Önce grup maçlarını daha sonra da Play-Off maçlarını izledim. En son yarı final maçlarını çok yakından takip ettim. Bu maçlarda görev alan Hakemlerimiz biraz tecrübesiz olunca tribündeki sporcu aileleri hakemlere büyük tepkiler verdi. Haklı oldukları zaman da oldu haksız oldukları zaman da. Grup maçlarında ve play-off maçlarında çok iyi takımlar vardı ama elendiler. Elenecek dediğim takımlar da play-off gördüler. Öncelikle Turnuvayı organize edenleri Başta ASKF Başkanı Yaşar Zımba’yı, İl Temsilcisi Tezcan Demir’i, Erenler İlçe Spor Müdürü Yavuz Cangır’ı, Erenler Stat Amiri Özcan Çelikten’i, Saha komiserleri Nuri Dindar ve Semra Yılmaz ve Sağlıkçı Necmi Savcıoğlu’nu tebrik ediyorum.

FİNAL MAÇI NASIL GEÇTİ

Herkes Final maçına odaklandı. Tribünler doldu.  Sakarya’nın U-11’lerinin en iyi takımı Sakaryaspor ve Erenlerspor sahne aldı. Karşılaşmanın hakemi Tayfun Güz’dü. Genç ve istikbali parlak olan hakemlerimizden biriydi ancak maç boyunca verdiği kararlarla tribünlerin tepkisini üzerine çekti. Maçın ilk devresi Sakaryaspor Erenlerspor’a nazaran daha derli topluydu. Gol pozisyonları yakaladı ancak turnuvanın iyi kalecilerinden Murat Kolçak’ı geçmekte çok zorlandı.  En az onun kadar defansın bel kemiği Yüşa da başarılıydı. Ancak Erenlerspor’un bir şutu da direkten döndü. Sakaryaspor’un da göze batan oyuncuları Oğuz ve Taha’ydı. İKİ takım da ilk devre gol atamadı.

İkinci yarıda maçı hakkı Erenlerspor’undu.  Net goller kaçırdı, penaltısı verilmedi ve direkten dönen şutları vardı. Bunun yanında Arda’nın golü Erenlerspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Erenlerspor gol yememek için çok mücadele verdi ancak Hakem Tayfun Güz’ün 3 dakika uzatma vermesiyle olan oldu. Sakaryaspor Tayyip Erdoğan’ın golüyle 1-1’i yakaladı. Bu golden sonra Erenlerspor yıkıldı. Farklı kazanabileceği bir maçı 1-1 bitmesi Erenler cephesinde moralleri bozdu.  Penaltılar için Erenlersporlu oyunculara hocaları Fatih Kambur moral verdi. Hala kafaları skora takılan oyuncular atışlardan da yararlanamadı. Kaleci Murat Kolçak’ın kurtarışları da Erenler’e yetmeyince şampiyon Sakaryaspor oldu. Başta Antrenör Özcan Zafer’i ve Sakaryaspor camiasını tebrik ediyorum. En az Sakaryaspor kadar bu şampiyonluğu hak eden Erenlerspor’u da ayrıca kutluyorum. Bir şampiyon olacaktı o da Sakaryaspor oldu. Emek veren tüm takımlara teşekkürler.