Öyle bir lig yaşıyoruz ki ne şampiyonun kim olacağı ne de kimlerin düşeceği bilinmeyenli bir denklem gibi. İki maç üst üste kazanan zirveye iki maç üst üste kaybeden küme düşme hattına…

İşte böylesi zorlu bir ligde küme düşmeme mücadelesi veren Kayseri Şekerspor karşısına  çıktı yeşil siyahlı takımımız. Kayseri Şekerspor deplasmanda galibiyeti olmayan tek takım ünvanını kaybetmedi çok şükür.

Ayvalık’taki 11’den 4 kişi kulübede başladı maça. Osman Hoca arayışlara devam ediyor ama bu durumu bir an önce çözüp ideal bir kadro oluşturmalı. Bugünkü kırmızı kartlardan sonra önümüzdeki haftada bu istikrar sağlanamayacak…

Rüzgarı arkasına alarak rakip kaleyi ablukaya alan yeşil siyahlılar buna rağmen net pozisyona giremeden galibiyet golüne uzandı. Abdülkadir’in defansın arkasına sarkarak vurduğu kafa ağlarla buluştu. Bu dakikadan sonra daha net pozisyonlar bulmamız beklenirken kör dövüşü izledik sadece.Rakip takım ilk yarı duran toptan bir şut atarak kalecimizi yoklarken başka bir varlık da gösteremediler. Kayseri ekibinde ne bir oyun anlayışı ne de sıra dışı bir futbolcu göremedim. Ne oynadığı ne yapmak istediği belli olmayan bir takıma 3-4 tane gol atmamız gerekirken ikinci yarının başlarında Muhammed’in kestiği nefis ortaya Mustafa Akgün’ün kafası farkı ikiye çıkarmamızı sağlıyordu.

2-0 dan sonra oyuna giren Hamza hareketli ve süratli oynayarak topu ileride tutmamızı sağladı. Burak Göksel de sağ kanatta iyi çalıştı. Defansta hata yapmadık desek yeridir. Ama özellikle Sertaç sağ bekte ofansif olarak bir şey veremedi.

Maç 2-0 dan sonra bitti gibi gözükse de hakemi hesaba katmamıştık. Hiçbir müdahale yapmadan ikinci sarıdan İbrahim’i ardından itiraz nedeniyle olsa gerek çift sarı karttan Özgür’ü de atan hakem Murat Türker maça damgasını vuruverdi. Çaldığı ve çalmadığı düdüklerle, verdiği konferanslarla her iki takımı da delirten hakem maçı da 7 dakika uzatarak neredeyse 2 puanımızı da alacaktı.

Uzatma da kalemize gelen ilk şut ağlarla buluşunca son  saniyeler geçmek bilmedi. Bir anda soğuyan havaya bu gol de eklenince adeta buz kestik. Neyse ki korkulan olmadı. Sahadan üç puanla ayrılırken 2 fire verdik.

Puan durumuna baktığımızda ise inanılmaz bir tablo oluştu. 45’er puanlı 3 takım ve hemen altımızda bekleyen büyük tehlike 44 puanıyla Kahramanmaraş. Şu takım şampiyon olur ya da olamaz diyemiyoruz. Sakarya- Üsküdar-Ankara Demir ve Maraş arasında geçeceği muhtemel yarışta ipi göğüslemek hiç de kolay olmayacak özellikle bu kötü futbolla…

Ne şampiyonu ne küme düşeni ne play-off takımları kestirilemeyecek kadar zor bir lig yarışı içerisindeyiz.… Böylesi bir ligde Şampiyonluğu yakalamak için son haftalara kadar pes etmeyeceğimiz de kesin.