Tuncay Şanlı dönemi sonrası görevi devralan Osman Özdemirli Sakaryaspor takımı 4’te 4 yaptı. Taraftar, yönetim, futbolcular ve bütün şehir tekrar şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

Peki  ‘nerdeydi bu takım 4 hafta öncesine kadar’, ‘Şampiyonluk bu saatten sonra zor’, ‘Bizi kimse yenemez, çok rahat lider olur çıkarız’ gibi farklı düşünceler konuşulur oldu son günlerde.

Osman Hoca’da sihirli değnek mi vardı da bu takım maç kazanmaya başladı. Hayır tabiî ki. Futbolcu için çalıştığı hoca, ortam, duyulan güven çok önemlidir. Özellikle Türk futbolundaki duygusallık hemen hemen hiçbir ülkede yoktur.

Futbolcu kendine güvenildiğini hisseder ve takım içindeki arkadaşlarıyla uyumu sağladığında kısacası birlik ve beraberlik olduğunda başarı kaçınılmaz olur. İşte Osman Hoca kısa zamanda psikolojik olarak bu takıma çok büyük fayda sağladı tecrübesiyle. Kadro dışı kalan Talha 3 haftadır takımı için çok faydalı işler yaptı. Yine Ferhat yapacaktır. Yarın başkası da kulübeden gelip takıma fayda sağlayacaktır.

Özellikle deplasman maçlarında takım daha iyi bir performans gösterince zirveye çıkma umudu tekrar doğdu. Sıkıntılar yok mu? Halen devam eden basit gol yeme ve sonrasında panik olma durumu sürüyor. Rehavetten mi dersiniz, konsantrasyon eksikliği mi bu durumun bir an önce giderilmesi gerek.

Darıca ligin en az gol yiyen ekibiydi önceki güne kadar. Bu takıma 27 dakikada 3 gol atmak yeşil siyahlılar adına en büyük artı olacak şüphesiz. Her ne kadar bu goller duran toplardan da gelse, Sakaryaspor’un hücum hattının bu ligin çok çok üstünde olduğunu söyleyebilirim.

Afyon’la içerde oynadığımız maçta son yılların en kalabalık ve coşkulu taraftarını stadımızda bir daha görmeyeceğimizi söyleyenler olmuştu. 4’te 4 yapan Sakaryasporlu futbolcular adeta ‘bizi yalnız bırakmayın’ dercesine taraftarı tribüne çekecektir.

Denizli ile içerde oynayacağımız maç için tribünler yine dolacaktır. Şu anda herkesin odaklanması gereken önümüzdeki ilk maçtır. Denizli takımı küme düşmemek için de mücadelesini verecek ve direnecektir. Sabırlı ve rakibi küçümsemeden, konsantrasyonu üst seviyede bir takım olmalıyız sahada. Taraftarıyla da bir bütün olan yeşil siyahlılar bu haftayı da 3 puanla kapatacaktır.

Adım adım şampiyonluğa doğru yürüyen yeşil siyahlılar bu sezon eninde sonunda üst lige çıkacaktır. Her geçen hafta üstümüzdeki takımların stresi de artacak, biz kazandıkça onlar daha fazla baskı altında kalacaktır. Eski günlerimize bir an önce dönmemiz dileğiyle takımımızın gruptan şampiyon olarak direk çıkabileceğine de inancım tamdır.