1-Şehir Merkezinden Hendek’e Kadar E5 Güzergahı Düzensiz

Geçenlerde Halk otobüsü ile Hendek ilçemize gidip döndüm.

Genlerde var olan sürekli gözlem yapma, inceleme ve araştırma karakterimiz ve eski bir belediye hizmetkarı olarak,

Giderken ve gelirken, Sakarya merkezden Hendek’e kadar güzergahı sağlı sollu gözlemledim.

İçim acıdı ve fevkalade rahatsız oldum.

Zira E5 (D100) güzergahı boyunca Sakarya’ya, Ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara’ya yakışmayan, eskiden Doğu illerimizde olan, halen orada da bulunmayan bir düzensizlik gördüm.

Yol kenarlarında katı atıkların/çöplerin göze battığı, dikenliklerin yola paralel uzandığı, yer yer toprak yığınları, çamurlu yerler, çevre düzeni berbat olan konut ve iş yerleri veya sanayi tesisleri, malzemelerin gelişigüzel durduğu manzara ile tam bir ilkellik göze çarpmaktadır.

Fazla masraf etmeden, Sakarya’nın vitrini olan bu güzergah elden geçirilebilir, temizlenebilir, ufak tesviye, bakım ve tamiratlarla, toplanma, düzenleme ve kamuflajlarla kolayca iyileştirilebilir.

Başta B. Şehir olmak üzere ilgili ilçe belediyesi olan Hendek, acilen bu güzergaha el atmalıdır.

2- Diş Hekimliği Fakülte Bina ve Çevresi

Halen faaliyette olan Diş Hekimliği fakültesi, hususen dış görünüm olarak fakülte havası vermemekte, özellikle çevresi ise hiç iyi görünmemektedir.

Bir an evvel, ya kampüse ya da Eğitim Araştırma Hastahanesi yakınına veya Korucuk Hastahanesi yanına kimlikli bir bina yapılarak taşınmalı, eğer taşınmayacaksa, mevcut bina ıslah edilip, fakülteye benzer bir estetiğe kavuşturulmalı, daha da önemlisi çevresi güzel bir şekilde düzenlenip, çıplak ve çorak görünümden kurtarılmalıdır.

İlgililere duyturulur!

3-Tarihi Beşköprü Levhaları

Tarihi Beşköprü’nün, belediye de olduğum geçmişte gavurca olan levhalarını değiştirip, hem köprü yanına hem de E5 güzergahına “Tarihi Beşköprü” levhaları taktırmış, altına da daha küçük puntolarla turizme yönelik İngilizcesini yazdırmıştık.

Tekrar değiştirilip eski haline getirildiğini görmek beni üzdü.

Yüzyıllardır halkımızın oraya verdiği isim BEŞKÖPRÜ’dür. Fosil isimlere yeniden hayat vermenin bize ne faydası vardır? Fosil isimler, sadece tarihçede yer alır. Gidin bakın Balkanlar da bir tek Türkçe isim bıraktılar mı?

Gavurca aşıklığına bir son verelim artık!

4-Emeklilerin Otobüslere Ücretsiz Binmesi

65 Yaş üstü emeklilerin otobüslere tamamen ücretsiz binmesini doğru bulmadığımı zaman zaman dile getirenlerdenim.

Evet bir indirim olsun. Ama bu sıfır ücret olmamalı. Ben binerken rahatsız oluyor, tamamen kendimi “beleşçi” gibi görüyorum. Halk otobüs işletmecilerinde de bu rahatsızlığı emeklilerden duyuyoruz.

Elbette ücretsiz binenler de olmalı. Tümüyle mağdur, çok düşük gelirli, eskiden yeşil kartlı dediğimiz insanlara ücretsiz olsun. Ama tüm emeklileri aynı kategoriye koymayı israf görüyorum. Her hizmetin az da olsa bir bedeli olmalı.

Yüksek dereceli kadrodan emekli olanlar bile bedava biniyor. Bu olmaz!

5-Zirai Donatım ve Sakaryasıpor Müzesi

Defalarca yazdım ve bir kere daha yazıyorum.

Şehrimiz tarihinde fevkalade mühim yeri olan “Zirai Donatım fabrikası” kapatılmış, asra yakın hizmet verdiği, Sakarya ve Türkiye sanayi ve ziraatına büyük hizmetleri ve binlerce insana ekmek kapısı olan bu tesisin adı bile yaşatılamamış,

Park yapılan fabrika yerine “Zirai Donatım park” adı bile çok görülmüştür.

Parkın uygun bir yerinde hiç olmazsa bir “Zirai Donatım müzesi” yapılmalı ve tüm ürettiği alet, makine ve edavattan birer numune ile, çalışanları, idarecileri, hizmeti geçenleri, kısaca tarihinde ne varsa burada sergilenmeli,

Şehrimize bir “ZİRAİ DONATIM MÜZESİ” kazandırılmalıdır.

Aynı şekilde yıkılan Sakarya sıtadı yerinde yapılan Millet bahçesinin uygun bir yerine de “SAKARYASIPOR MÜZESİ”” yapılmalı ve tarihinde ne varsa hepsi burada sergilenmeli ve yaşatılmalıdır.

Birinci lige yükselmiş bu takım, geçmişteki başarıları da dikkate alınarak böyle bir müzeyi hak etmektedir.

7- Çark Mesire

Millet Bahçesi ile birleştirilen ÇARK MESİRE’nin, tarihi bir boyutu mevcut olup, Millet Bahçesi içinde yok edilmesine fırsat verilmemelidir.

Bunun için, TARİHİ ÇARK bir an önce tamir edilmeli, ayakta kalan Çark Mesire’ye ait TAŞ KAPI üzerine ‘Çark Mesire’ levhası asılmalı, eski resimleri ve tarihçesi de bir yerinde sergilenerek yaşatılmalı, geleceğe taşınmalıdır.