Sene 2014,

AK Partiden belediye başkanlığı için aday adayı olmuş, aday gösterilmemiştim.

Aktif siyasi yaşantımız, Has Parti ile başlamış, kurulduğundan, AK Parti ile birleştiğimiz güne kadar il başkan yardımcısı olarak halkımızın sorunlarına çare üreten olmuştuk.

Bu vesile ile bizlere siyasi öğretmenlik yapan, Alaattin Yıldırım bey ve İl Başkanımız Avukat Osman İbrahimbaş beye saygı ve şükranlarımı sunarım.

Bizler halkımızın, bölgemizin derdiyle dertlenen, sürekli kendi sosyal medya kanalları üzerinden duygu ve düşüncelerini paylaşan, gerektiğinde eleştiren bir yapımız olması, bizim kısa sürede yazım dünyasında fark edilmemize vesile olmuştu.

O günlerde yayın hayatına yeni başlayan Medya Rota İnternet Gazetesinin sahibi arkadaşım Ersin İbil beyin davetiyle, (adeta bizi keşfetmesiyle) köşe yazarlığına başlamış olduk.

Köşe yazılarımızda, hakkın üstünlüğünü, iyiyi, doğruyu, tavsiye eden, gerektiğinde eleştiren, eleştirilerini rahmani gözle yapabilmeyi becermiş,

Üslubumuz, köşe yazılarımız sayın okurlar tarafından ilgiyle okunarak bizleri sürekli yazmaya teşvik etmiştir.

Bu safahat 2020 yılına kadar bu şekilde süregelmiş,

Tanınırlık ve okunurluk adına, bende çok fazla emeği olan Medya Rota Gazetesinde, kendi eksik okumalarımı tamamlamak üzere yazı hayatıma 6 ay gibi bir süre ara vermiştim.

Bu vesileyle, tekraren yazım hayatımda bana olan katkılarından ötürü Medya Rota ailesine şükranlarımı sunarım.

Okumalarımı tamamladığım sürenin sonunda,

Yeni Sakarya Gazetesinin Amirali, aynı zamanda Sakarya Gazeteciler Dernek Başkanı sevgili büyüğüm, Zeki AYDINTEPE beyin davetiyle kendimi tekrar, köşe yazarı olarak, Yeni Sakarya Gazetesi ailesinin içinde buluverdim.

Yeni gazete, yeni aile..!

Güzel şeyler yapmak lazımdı.

Gazetenin tarihçesini araştırdığımda müthiş düzeyde etkilenmiş, katkı sunmanın derdiyle dertlenen olup, kalemimden çıkanlara bir o kadar dikkat edip, sorumluluğu sırtlamış, liyakat ölçüsünde yazılarıma devam etmekteyim.

Sakarya’nın il olma tarihi ile yaşıt olan Yeni Sakarya Gazetesi, bizce Sakarya’da yayın yapan gazeteler içerisinde amiral gemisi olmayı hak etmektedir.

Sanırım, en bariz hakkediş ise kurulduğu günden beri hiç el değiştirmemiş, aynı aile ve mahdumları tarafından yayın hayatına devam etmesidir.

Evet, bu gazete, ’’Sakarya’da yayın yapan yerel gazeteler içerisinde, Amiral Gemisi olmayı, müthiş tarihi geçmişiyle bizce fazlasıyla hak etmektedir’’.

17 Haziran 1954 yılından bu yana tek sahip ve aynı ailenin elinde olma özelliği taşıyan Yeni Sakarya, uzun yıllar meslekî başarısını büyük bir onurla sürdürürken bugün basın camiasında söz sahibi bir yer edinmiş.

Yeni Sakarya Büyük Bir Aile Yeni Sakarya gazetesi; 67 yıldır sahipleri, yöneticileri ve çalışanlarıyla bir bütün olarak, her gün okurlarına kaliteli bir gazeteyi sunmanın çabası içerisinde olduğunu görmekteyiz.

Kısa bir araştırmayla,

Yeni Sakarya’nın Sakarya’da bugünkü konuma erişmesinde şüphesiz, onu bir çocuğu gibi gören kurucusu ve sahibi rahmetli Hasan Uyar merhumu görmek mümkündür...

Sakarya neşriyatına yaptığı ölümsüz katkılarından ötürü rahmetli Hasan Uyar beyi saygıyla yad ediyoruz..!

Görüyoruz ki;

Kurulduğu günden bu güne sırtını hiçbir güce dayamadan yayın hayatını devam ettirmiş gazetemiz, ilkeli ve sağduyulu haberleriyle, Sakarya’nın delikanlı başı Sayın

Rahmi Sak beyin söylemiyle;

’’gazetecilik tebliğ makamıdır, yani gönüllü peygamberliktir, nasıl ki peygamberler yüce yaratanın emirlerini insanlığa katkısız aktarırsa, gazetecilikte aynı perspektif, görevi icra etmektedir.

Yani, olay ve haberleri gördüğü gibi halka aktarma sanatıdır’’

Tasviri ile örtüşen prensibiyle yayın hayatına devam eden, bizlerinde mensubu olmaktan derin mutluluk duyduğu, müstesna kuruluşumuzdur.

Bu gün ki;

Malikleri ve yöneticilerine, böyle güzide bir gazeteyi yaşattıkları için sonsuz şükranlarımı sunarım.

Ayrıca yazar kadrosunda bizlere köşe açan, Zeki Aydıntepe ve mahdumuna tekrardan saygılar sunarım.

Selam ve Dua İle

Ne zaman İnsan Oluruz

’’ahde vefalı olmayı, gerçekte keşfettiğimizde’’