Başkan Akdardağan, sigarayı bırakmak isteyenler için daha az zararlı ifadeleriyle internetten, merdiven altından ne olduğu belli olamayan bir şekilde sigara tiryakilerine satılan likit sigara pazarının her geçen gün büyüdüğüne vurgu yaparak, “Başta ifade edelim ki, sigaranın her türlüsü insan sağlığına birinci derecede zararlıdır. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen varsa acilen sigarayı bırakmalıdır. Ancak insanları kandırmak için her geçen gün yeni yöntemlerle karşılaşıyoruz. Bunlardan biride peynir ekmek gibi her köşe başında satılan ve piyasası her geçen gün büyüyen likit sigara, bir diğer adıyla elektronik sigaradır.”dedi

Başkan Akdardağan, daha az zararlı denilerek pazarlanan elektronik sigaranın fiyatının 250 TL ile 350 TL arasında değişen fiyatlarla, hatta sahtelerinin bile daha ucuza internetten, merdiven altından ve elden temin edildiği, pille ısıtılarak içilen tüplerin içindeki meyveli, çikolatalı gibi aromalı likitlerin içimi esnasında yaşanan patlamaların, uzun kullanımlarda ise vücuda sigaradan daha kalıcı etki bıraktığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın havanikoru.org.tr adlı sitesinde, elektronik sigaraların zararlarının anlatıldığı bir sayfa bulunduğuna dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Bu madde masum değildir. Ölümün azı çoğu olur mu? Üstelik genişleyen pazar piyasası da tüm esnaflarımızı mağdur etmektedir. Bakkallar ve bayilere gelerek bu sigaraların likit tüplerini almak isteyenlere sıklıkla rastlıyoruz. Bu ürünlerin satışı kesinlikle yasaktır ve tekraren uyarıda bulunmak istiyoruz.” Dedi.

Akdardağan, “Kaçak ve kaçakçılıkla mücadelemizi sürdürürken, kaçak sigara, kıyılmış, sigara, sarmalık tütün derken şimdide yeni bela likit sigara olmuştur. Bu ürünleri satanlara, satışı yasak olan ürünler 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem yapılmasını istiyoruz. Denetimlerin sıkılaştırılıp bu ürünlerin satışına izin verilmemeli. İçenler ve sigarayı bırakmak düşüncesiyle almak isteyenleri bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi