İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan kalite koordinatörlüğü, il genelinde faaliyet gösteren kamu ve özel hastanelerdeki kaliteye yönelik çalışmaları izleyip, değerlendirerek Sağlık Müdürüne ve Sağlık Bakanlığına rapor verecek.

İl Kalite Koordinatörlüğü tarafından, tıbbi hizmet süreçleriyle ilgili belirlenen standartlar ölçüsünde sağlık kuruluşlarına denetim yapılarak, en az 6 ayda bir gerçekleştirilecek toplantıyla kuruluşlarda görevli kalite komisyon üyeleri ve direktörleriyle bir araya gelerek verileri değerlendirilecek.

Denetimler sırasında kuruluşlarda tespit edilen eksiklikler için ilgili kuruluştan iyileştirmeye yönelik eylem planı hazırlanması istenerek, en erken 2 ay, en geç 3 ay içerisinde planın uygulanma düzeyi, eksikliklerin giderilip giderilmediği, kuruluşa tekrar yapılan yerinde değerlendirmeyle rapor edilerek Bakanlığa bildirilecek.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Suat Koçak Klinik Kalite Ölçme Değerlendirme Siteminin kurumsal yapısının, Bakanlık merkez teşkilatından, sağlık kuruluşlarında ilgili tüm çalışanlara kadar, hizmetin tüm paydaşlarını kapsayacak şekilde kurgulandığını belitti. Koçak, "ölçmediğimiz bir şeyi nasıl değerlendirebiliriz? Verdiğimiz hizmetlerde en iyi noktaya ulaşabilmek için karşılaştığımız zorluklarla sabırla mücadele ederek, yarın belki farklı yerlerde, farklı görevlerde olabileceğimizi de düşünsek; hiç gitmeyecekmiş gibi bugün yaptığımız işe sahip çıkmalıyız" dedi.

HEDEF HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTMEK
İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Aziz Öğütlü de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "kalite kapsamında yapılacak analizler, sağlığa dair iyileştirilmesi gereken alanların tespit edilmesinde, gerekli çalışmaların planlanmasında ve uygulanmasında yarar sağlayacaktır. Yapılacak çalışmalarla  bölgemizin öncelikleri, insanımızın yaşam kalitesi göz önünde tutularak, vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir. İnsan sağlığına fedakarca hizmet etmek fedakarlık ister. Hz.Mevlana'nın da söylediği gibi "İnsanlar ağaçlardan ders almalıdırlar. Onlar ; ne üzerlerinde barınan kuşların, ne gölgelerinde yatan insanların, ne de verdikleri yemişlerin hesabını tutarlar" ifadelerinde bulundu.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Suat Koçak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İzleme Ve Değerlendirme Şube Müdürü Şahin Yelek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr.Dr.Özcan Öktem, Akyazı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Savaş Taşkıran kamu hastaneleri ve özel hastanelerde görevli uzmanlar, kalite birimi yetkili ve çalışanları katıldı.

Editör: Haber Merkezi