Tıp Bayramı ile ilgili sinevizyon gösterisi ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Öğütlü yaptı. Daha sonra günün önemine dair düşüncelerini paylaşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, her durum ve şartta insanımızı yaşatmaya, yardım etmeye çalışarak büyük fedakârlık gösteren, zaman zaman da istenmeyen hadiseler yaşanmasına rağmen sağlık çalışanlarının kendileri için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

“SAĞLIĞIN ÖNEMLİ BİR YERİ VARDIR”
Hayati önem taşıyan büyük bir görev icra eden doktorlarımız ile sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak aynı sofrada buluşmaktan da mutluluk duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yürütülen faaliyetler içerisinde hedefi insan olan konular elbette ki daha kıymetlidir. Bunların içerisinde sağlığın önemli bir yeri vardır. Bir sabır mesleği, bir özveri mesleği olan sağlık alanında görev almak her kula nasip olacak bir nimet de değildir.  Öncelikle sizler bu tercihi yapmış olmakla büyük bir mutluluğa, büyük bir tatmine de erişmiş oluyorsunuz.

“BEŞİKTEN MEZARA KADAR HİZMETLER BARINDIRIYOR”
Bazı şeylerin uzun süreli olduğunu, önemini anlatmak için kullandığımız, ‘Beşikten mezara kadar ihtiyacımız var’ dediğimiz hususlar vardır. Sağlık teşkilatına baktığımızda beşikle mezar arasında değil, ondan öncesinde başlayan hizmetleri de barındırdığını görüyoruz. Daha anne rahmine düşmeden size ihtiyacımız olan durumları yaşadığımızda bu hizmetin beşikte başlamadığını, daha öncesinden de sizlere muhtaç olduğumuzu görüyoruz. Yine biliyoruz ki bu iş mezarda da bitmiyor. Yine şüpheli bir ölüm hadisesinde bir otopsi ihtiyacı gerekirse, sizlerle birlikte olmamız, sizin hizmetinize ihtiyaç duymamız gerekiyor. 7’den 70’e herkesin, her ferdin ihtiyaç duyduğu bu hizmetlerde görev almak sizlere nasip olan önemli bir hadisedir.

“GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
14 Mart günü kutladığınız bayramın, sizler için bir minnet ve hürmet ihtiyacının daha da belirginleştiği, halkımız nezdinde yürüttüğünüz faaliyetlerin farkındalığının oluştuğu günler olmasını temenni ediyor ve istiyoruz. Umarım bu günler hiçbirimizin istemediği, beklemediği olumsuz davranışların da bittiği, bitmesi gerektiğine inanıldığı zamanlar olur. İnşallah hep birlikte daha güzel bir Türkiye için, daha güzel bir dünya için birlikte faaliyetlerimizi yürüteceğiz” dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir programın sonunda Sağlık Bakanlığı tarafından İlimizde yılın hekimleri seçilen Aile Hekimi Dr. Fikret Öztürk ve Radyoloji Uzmanı Dr. Yahya Yümnü’ye teşekkür belgelerini verirken, başarılarından dolayı kendilerini tebrik etti.

KATILANLAR 
Serdivan’da bir tesiste düzenlenen yemeğe Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Hanımefendi Münevver Nayir’in yanı sıra; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve eşi, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Rıdvan Karagöz, akademisyenler, doktorlar, sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi