GECE BİLE ÇALIŞIYOR
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hasan Sağlam, Orman Park’ta düzenlediği basın toplantısıyla sağlık alanında ilimizdeki gelişmeleri hakkında bilgi verdi. Genel Sekreter Sağlam, gecenin bazen 1’inde acilde, bazen ise 11.00’de ameliyathane dolaştığını belirterek, “Mesai tanımadan çalışıyoruz, mesai bitimi olan 17.00’de çıktığımız vaki değil” dedi.
EN BÜYÜK SORUN BU
Sakarya’da her gün 15 bin kişinin hastanelere başvurduğunu söyleyen Sağlam, “Enteresandır, nüfus artışına orantısız şekilde bu sayı her gün artıyor. Yakında 3’ü devlet, 1’i ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere 4 hastane açacağız. Yoğun bakım bu ilin en önemli sorunlarından biri, en büyük problem dışarıya hasta sevk etmek” diye konuştu.
255 OLSA DİĞERİ GELİR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yoğun bakım ünitelerinde görevlendirmek üzere personel ihtiyaçlarını ilettiklerini söyleyen Genel Sekreter Sağlam, “Yoğun bakım yatak sayısını 155 değil, 255’te yapsak başka illerden gelen hastalar bu sefer yoğun bakımda yatar, çünkü bu Türkiye’nin bir sorunu, Türkiye havuzunda bu sorun çözülmeli” dedi.
SADECE 45 KİŞİ UZMAN
Hayırsever yardımıyla Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü’ne Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi kurduklarını söyleyen Genel Sekreter Sağlam, “Ancak iş onunla bitmiyor, Türkiye’de bu işin uzmanı sadece 45 kişi var, ancak nihayet kurada çıktık ve orada görevlendirilecek bir kişi bu ay başlayacak” diye konuştu.
ROBOTİK REHABİLİTASYON
Günde 60 hastanın kemoterapi ünitesinden faydalandığını ve ilimizden başka illere kemoterapi tedavisi görmek için kimsenin gitmediğini söyleyen Genel Sekreter Sağlam, “Merkezdeki hastane bahçesinde bulunan prefabrik bina, Toyota Hastanesi bahçesine kurulacak, orada Robotik Yürüme ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacak” ifadelerini kullandı.
ÜÇ HASTANE, BİR ADSM
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Genel Sekreter Sağlam, Hendek 100 Yataklı Devlet Hastanesi’nin Haziran ayında, Karasu 75 Yataklı Devlet Hastanesi ve Sapanca 20 Yataklı Devlet Hastanesi’nin bu ayın sonlarına doğru, 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin (ADSM) ise Ağustos ayı itibari ile hizmete başlayacağını söyledi.
EN AZ 300 YATAKLI OLACAK
Sakarya’da ayda 300 Suriyelinin hastanelerde tedavi edildiğini söyleyen Sağlam, yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile ilgili projenin henüz tamamlanmadığını belirterek, “Üzerinde çalışıyoruz, bir miktar tekli odaları çiftli yaparak, bir miktarda yeni odalar ekleyerek bu hastane yoğun bakım ile en az 300 yataklı olacak” dedi.
O ARAZİ ÇOK ÖNEMLİ
Mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazisinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Genel Sekreter Sağlam, “Mevcut hastane binasının arsası ile ilgili planlama yapacağız. Orası bizim için önemli bir değer” diye konuştu. Sağlam ayrıca, ultrason, MR, dopler ile ilgili dışarıdan hizmet alımı yapmak için ihale açacaklarını söyledi.