Ziyarete Şube Başkanı Abdullah Sönmez Başkan Vekili Abdullah Arı, Başkan Yardımcıları Harun Kestane, Vedat İnan, Tacettin Güven ve İl Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Esma Sarı katıldı. Görüşmeye Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Serdar Değirmenci ile Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Suat Koçak da katıldı.
Abdullah Sönmez, “Değerli müdürümüz ile  sahanın beklenti ve taleplerini içeren görüşmemizde ilimizde öncelikle sağlık çalışanlarının iş yükünün her geçen gün arttığını, başta Eğitim Araştırma Hastanemiz olarak acil personel ihtiyacının  giderilmesi gerektiğini, kazanımlarımız olan kreş uygulamasının ilimizde hayata geçmesini, 112’de görev yapan sağlık çalışanlarının fiziki mekanlarının tekrar gözden geçirilmesi ve bazı istasyonlarımızın da fiziki olarak diğerleri gibi daha nitelikli hale getirilmesinin  kaçınılmaz olduğunu ileterek ilimize yapacağı  hizmetlerinde Rabbimiz’den muvaffakiyetler diliyoruz” dedi.
Doç. Dr. Aziz Öğütlü ise, “Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dile getirdiğiniz personel açığımız bakanlığımızın açıkladığı gibi yakında gerçekleşecek olan atmalar ile giderilecek. Kreş konusunda yeni yapılacak olan bin yataklı şehir hastanemizde inşallah planlamaya aldık. Yeni hastanemizde kreşimiz mevcut. İlimizde diğer hastanelerde ne gibi bir çalışma yapabiliriz, bunu bakanlık ile görüşüp ele alacağım. İlimizde bulunan acil sağlık hizmetleri noktalarının yenilenip bitenleri hizmete alındı, projesi devam edenler de en kısa zamanda bitirilecek ve tüm acil sağlık hizmeti binalarımız daha modern hale gelmiş olacak.”
Ögütlü, “Değerli arkadaşlar ekip arkadaşlarımız ile ilimizde devam eden hastanelerin planlanan zamanda bitirilerek yatak sayımızın artması ve mevcut hastanelerimizin eksiklerinin giderilerek kapasitelerinin ve sunduğu sağlık hizmetinin arttırılması için gece gündüz çalışıyoruz. Böylesi önemli hizmeti ifa ederken dedikodular ile geçirecek tek bir dakikamız yok. Sakarya’da yetkili sendika olan Sağlık Sen’e sağlık çalışanlarının taleplerinin çözümü noktasında başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi