İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “01.01.2019 tarihinde bir internet sitesinde yer alan “İyisin demişlerdi, 3 saat sonra öldü” başlıklı haber ile 02.01.2019 tarihli yerel bir gazetenin "3 saat sonra öldü!" başlıklı haberinde yer alan iddialar üzerine gerekli inceleme yapılmıştır.

TIBBİ İŞLEMLER
Habere konu olan olayla ilgili hastanın epikriz sonuçlarından elde edilen bilgilere göre, hastaya uygulanan tıbbı işlemler: Serkan Telimen isimli hasta 31.12.2018 tarihinde sabah saat 09.29’da Kaynarca Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurmuştur. Göğüs ağrısı tariflemeyen hastanın yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda batın, akciğer, ışık refleks ve vital bulguları normal olduğu tespit edilmiştir. Hasta acil hekimi tarafından miyalji düşünülerek gerekli tedavi yapılarak müşahede altına alınmıştır. Tekrar yapılan kontrol muayenesinden sonra ilgili branşa yönlendirilmiştir. Bilgi verilerek taburcu edilmiştir.

ORTOPEDİ’YE ÖNERİLDİ
Hasta aynı gün saat 15.32’de ikinci kez hastanemize başvurduğunda dahiliye hekimi tarafından muayene edilerek, kardiyak bir sorun olup olmadığı yönünde elektro kardiyografi (EKG), Troponin, CK-MB, CRP, Hemogram tetkikleri yapılmıştır. Kardiyak panel sonuçları negatif (-) çıkan hasta ortopedi polikliniği önerilerek taburcu edilmiştir.

TEREDDÜT OLUŞMASI
Hasta 31.12.2018 tarihi saat 18.41’de 112 tarafından sağlık tesisimize getirilmiş, hastaya ‘Respiratuvar arrest’ ön tanısı ile acil servis nöbetçi hekimi tarafından gerekli müdahaleler yapılmış saat 20.02’de ex olarak kabul edilmiştir. Ancak ilgili ölüm hususunda hekimlerde tereddüt hasıl olması üzerine şüpheli ölüm olarak değerlendirilmiş, adli vaka olarak bildirilmiş ve otopsi istenmiştir.”

NE OLMUŞTU?
Edinilen bilgiye göre aşçılık yaptığı öğrenilen evli ve 2 çocuk babası Serkan Telimen, şiddetli kol uyuşması şikayeti ile Kaynarca Devlet Hastanesi'ne gitti. Yapılan tetkiklerin ardından, genç adam evine döndü. Ancak yeniden rahatsızlanan genç adam, acil sağlık ekipleri tarafından Kaynarca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan Telimen dün toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi