Sakarya’da 29 Eylül'den itibaren başlayacak saha çalışması için eğitim alan doktor ve çeşitli unvanlardaki diğer sağlık çalışanlarından oluşan ekipler göreve hazır.
Öğütlü, "Aile Sağlığı Merkezine (ASE) davet edilmek suretiyle sağlık ve beslenme sorularını içeren anket, boy-kilo ölçümü diyetisyenler tarafından yapılacak. Bazı parametrelerin değerlendirilmesi amacı ile sağlık taraması kapsamında laboratuvar tetkikleri de  yer alacak.  İlçeler dahil 270 vatandaşı kapsayan uygulama, 60 aile sağlığı merkezinde 95 aile hekiminin yer aldığı ekiplerle gerçekleştirilecek. Vatandaşların bağlı bulunduğu ASE'de ölçümlerini yaptırmasıyla zayıflık-şişmanlık durumu, fiziksel aktivite durumu gibi risk faktörleri ve bazı sağlık parametrelerinin, besin tüketimi örüntüsünün değerlendirilmesi gerçekleştirilecek. Her birimiz nasıl besleniyoruz, fiziksel aktivite hayatımızın ne kadarında var, kilo sorunumuz var mı, sağlığımızı bozan alışkanlıklarımız neler? Önce bunları belirlemeliyiz ki, sağlıklı bir toplum olmak için geleceğimizi mevcut durumumuza göre planlayalım, eksilerimizi düzeltelim. Saha çalışmaları sonuçlandığında, toplumun sağlığı için her bir risk etmeninin önlenmesine yönelik plan ve politikalara yön verilmesi,  konusunda yarar sağlayacağı beklenmektedir." ifadelerinde bulundu.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında gerçekleştirilecek ulusal düzeydeki Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA 2017) Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) iller için belirlediği örnekleme üzerinden gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi