İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Konferans Salonu’nda “Organ ve Doku Nakli” konusunda sağlık çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BİNLERCE İNSANIN UMUDU
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, organ ve doku naklinin binlerce insanın umudu olduğunu ve büyük bir önem taşıdığını belirterek, bu alanda yapılacak çalışmaların el birliği ile artmasıyla yine binlerce insanın hayata tutunmasına vesile olunacağını dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

SEAH Genel Cerrahi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Fehmi Çelebi, nakiller için gerekli organların temini konusunda beyin ölümü gerçekleşen hastaların hızlı bir şekilde organ bağışının gerçekleşmesinin büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

BEYİN ÖLÜMÜ TANISI
Kuzey Marmara Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Gültekin Hoş, ülkemizde 30 binin üzerinde organ nakli bekleyen hasta olduğunu belirterek, beyin ölümü tanısı geç konulması nedeniyle birçok hayatı kurtaracak organların kullanılamaz hale geldiğini hatırlattı. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yakınlarının organ bağışına onay vermesiyle birlikte organ ve doku nakli bekleyen en az dokuz hastanın kurtarılarak sağlığına kavuştuğunu belirten Hoş, bu konunun organ ve doku bağışında hayati önem taşıdığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi