İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, gazetecilerin basın bayramını kutlayarak, Covid-19 salgını sürecinde medya organlarının gösterdiği duyarlılık nedeniyle basın çalışanlarına teşekkür etti. 
24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılmasının 111.yılında, kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın kuruluşlarının, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşam kültürünün gelişmesinde basının önemli görevler üslendiğini kaydetti. 
Öğütlü’nün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı şöyle: “Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görevini yerine getirmesi; demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlar. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de özellikle son dönemde yaşadığımız Covid-19 salgını sürecinde basın kuruluşlarımız ve çalışanlarının gösterdiği duyarlılığa ayrıca teşekkür ediyorum. Kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan, her türlü zorluğa karşın demokrasi ve millet iradesine sahip çıkan yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri ve tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum. Bu vesile ile görevini yerine getirirken şehit olan tüm gazetecilere de Allah'tan rahmet diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi