Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Üroloji kliniğinde 5 yaşındaki Sümeyye Ada Yıldız isimli çocuğun böbreğindeki 3 santimlik taş kapalı cerrahi yöntemiyle temizlendi. Covid-19 Pandemisi döneminde de ameliyatların devam ettiği SAÜEAH’ta Üroloji Kliniği hekimi Doç. Dr. Fikret Halis, DR. Deniz Gül ve Dr. Burak Uysal tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından minik Sümeyye sağlığına kavuştu.

Operasyonla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Fikret Halis, yetişkinlerde sıkça gerçekleştirilen böbrek taşı temizleme ameliyatlarının çocukların anatomik yapılarının tam olgunlaşmaması ve organlarının erişkinlere göre daha küçük olması nedeniyle büyük tecrübe gerektirdiğini dile getirdi. 


Bu tip ameliyatların ülkemizde sayılı merkezlerde ve deneyimli ellerde yapıldığını vurgulayan Halis “Üroloji kliniğimizde de şu ana kadar kapalı yöntemle erişkinlerde binin üzerinde bu yöntemle başarılı ameliyat gerçekleştirdik. Çocuklarda da ilk defa yine Sakarya’da kendi kliniğimizde bu operasyonu yaptık. 5 yaşındaki hastanın böbreğindeki üç santimetrelik taş hastaya herhangi bir zarar vermeden sırt bölgesinde yaklaşık 0.5-1 santimetrelik kesiyle mini perkütan (kapalı böbrek taş cerrahisi) yöntemi uygulanarak tedavi edildi. Hastamız ameliyat sonrası üç gün hastanede yattıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.” dedi. 
 

Editör: Haber Merkezi