YATAK KAPASİTESİ 20’YE ÇIKTI
5 yıl önce 8 yatakla hizmete vermeye başlayan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH)  Kardiyoloji Kliniği Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, 2 yıl önce 6 yatak ilave ile 14 yatak kapasitesine ulaşmıştı. Artan ihtiyaç nedeniyle koroner yoğun bakıma 6 yataklı yeni bir ünite kazandırılarak yatak sayısı 20 ye ulaştı.

24 SAAT HİZMET
SAÜEAH Kardiyoloji Kliniği Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Hüseyin Gündüz “Şuan koroner yoğun bakım 20 yatak kapasitesine ulaşmış durumda. Çevre illerle kıyaslandığında en geniş, en modern ve en donanımlı yoğun bakım ünitesine sahibiz. 38 yataklı Kardiyoloji Servisi, 6 yataklı anjiyo takip ünitesiyle beraber Kardiyoloji Kliniği 64 yatak kapasitesine ulaştı. İlimizin 24 saat hizmet veren tek Kardiyoloji Servisi ve Koroner Yoğun Bakım Ünitesi olduğumuzu büyük bir mutlulukla belirtmek ve müjdelemek isteriz. Kardiyoloji Kliniği çalışanları olarak Sayın Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hasan Sağlam’a ve Hastane Yöneticimiz Doç. Dr. Yakup Tomak’ a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu

İL DIŞINA SEVKLER AZALACAK
6 yataklı yeni koroner yoğun bakım ünitesinin hizmete açılmasıyla ilgili konuşan SAÜEAH Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Yakup Tomak “Sayın Valimiz Hüseyin Avni COŞ ve İl Sağlık Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Aziz Öğütlü’ye ünitenin açılması için gerekli sağlık personeli istihdamının sağlanması noktasında yardım ve desteklerinden dolayı teşekkürü borç biliriz.  Bu durumun, ilimizde kalp yetmezliği ve kalp krizi nedeni ile il dışına yapılan sevklerde azalmaya neden olacak. Yeni ünitenin devreye girmesi Sakaryalı hemşerilerimizin bu alandaki tedavilerinin ilimizin içerisinde yapılmasında önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi