Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, “Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için dikkat etmeliyiz” dedi

Sapanca’da Kaymakam Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, emniyet ve zabıta ekipleri maske denetimi yaptı.  Ekipler, vatandaşların güvenli için koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetledi.

KENDİMİZİ VE SEVDİKLERİMİZİ KORUYALIM

Korona virüs vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle Türkiye genelinde ve ilçemizde yapılan denetimlere katılan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen “Önümüzde günlerde daha büyük kısıtlamalar ile karşılaşmamak için yeni normal dönem kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Bu noktada hemşehrilerime bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım” dedi.

“SOSYAL MESAFEMİZİ KORUYALIM”

Yeni normal dönemde sosyal mesafeye, hijyene ve maske kullanımına azami özenin gösterilmesi gerektiğine dikkat çekilen denetimler sonrasında konuşan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, denetimlerde Covid-19 tedbirlerine vatandaşların daha fazla riayet etmeleri için uyarıda bulunduklarını ifade etti. Başkan Özen: “Çok zor değil, 1,5 metrelik sosyal mesafemizi koruyalım, maskemizi takalım ve hijyen kurallarına uyalım. Bugün denetimlerimizi yaptık ve hemşehrilerimize bunları bir kez daha hatırlattık. Bundan sonra da sahada olmaya devam edeceğiz” dedi.

“YENİDEN KONSANTRASYONU ARTIRMAK”

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, “Kurallara uymak noktasında zaman zaman havaların sıcaklığı ile konsantrasyon eksikliği olduğunu görüyoruz. Yeniden konsantrasyonu artırmak adına bu denetimlerin yapılması son derece faydalı olacağına inanıyorum. Bugün yaptığımız denetimlerde maske duyarlılığının yüksek olduğunu gördük. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için dikkat etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi