Sağlık Sen Sakarya Şubesi, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek’in katılımı ile temsilciler toplantısı gerçekleştirdi. Şube Başkanı Abdullah Sönmez değerlendirme toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım ve Yönetim Kuruluna Sakarya şubesi Yönetim kurulu adına teşekkür etti.

AFRİN HAREKATI
Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, konuşmasının ilk bölümünde “Ülkemiz bugün dört bir yandan üzerine gelen tehlikeleri savuşturmanın mücadelesini veriyor. Afrin’de kahramanca savaşan ve şehadete giden kardeşlerimize Rabbimiz’den rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi

SAĞLIKTA SORUNLAR
Şube Başkanı Sönmez, “Bugün sağlıkta yaşanan aksaklıkların başında 2009 yılına kadar yetkili olup da hiçbir varlık gösteremeyen malum sendikadır. Sağlıkta elde edilen kazanımların tamamı bizim yetkili olduğumuz yıldan sonra elde edilen kazanımlardır. Kazanımlarımıza sahip çıkalım.”

DÖNER SERMAYE
Sönmez, “Gelinen noktada döner sermaye sistemi miadını doldurmuştur, daha adil bir paylaşımın olduğu döner sermaye güncellemesi acile yapılmalıdır. Yıpranma payı, Sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ettiğimiz ve aldığımız bir kazanımdır. Meclis’e geldi inşallah yakında çıkacak. Amacımız bütün sağlık çalışanlarını memnun edecek bir düzenlemenin yapılmasıdır. Sürecin takipçisiyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi