Kişilerin karın bölgesinde farklı nedenlere dayalı olarak zamanla deformasyon oluşabilmektedir. Bu deformasyonlar karın bölgesinde fazladan biriken yağlar, fazla deriden kaynaklı sarkıklık, özellikle kadınlarda görülen hamilelik sonrası karın bölgesi çatlakları ya da sarkmalar olarak görülebilmektedir. Bu durumu yaşayan kişiler için uygulanan tedavi yöntemlerinden biride Karın Germe ameliyatıdır. Bu ameliyat sırasında gerçekleştirilen basit bir operasyon ile karın bölgesinin düzgün bir görünüme kavuşması mümkün olabilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı

Karın Germe ameliyatı estetik cerrahinin gerçekleştirdiği Abdominoplasti adı verilen bir operasyondur. Karın bölgesi estetiği için uygulanan çeşitli yöntemler arasında en etkili yöntemlerden biridir. Daha çok hamilelik sonrasında karın bölgesinin eski formuna kavuşması zorlaşır. Hamilelik döneminde alınan aşırı kilolar deformasyon oluşumunu arttırabilmektedir. Hamilelik sonrası karın bölgesinde bağ dokusunun bozulması, fazla derinin aşağı doğru sarkık durması, karın şişkinliği ve göbek bölgesinde oluşan çatlaklar istenmeyen bir görüntü yaratabilir. Diyet ve spor yaparak istenmeyen bu görüntülerden tamamen kurtulmak mümkün olmayabilir. Tam anlamıyla düzgün bir karın bölgesine kavuşmak isteyen kişilerin başvurması gereken en çabuk ve basit yöntem Karın Germe ameliyatıdır. Tek bir operasyonla istenilen görüntüye kavuşabilmek mümkündür.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın bölgesi ameliyatı yaptırmaya karar verdiğinizde ilk olarak hekiminiz tarafından yapılacak ayrıntılı muayene sonrasında karın kısmındaki bölgede oluşan deformasyonun nasıl düzeltileceği saptanır ve ameliyatta uygulanacak teknik belirlenir.

Karın germe ameliyatlarının genelinde karnın görünmeyen en alt kısmından enine uzunlamasına bir çizgi çekilir. (sezeryan izinin bulunduğu bölgedir ve daha uzun bir kesi oluşturulur) göbek deliği bölgesine kadar uzanan sarkık ve çatlak deri alınır ve aşağı doğru çekilerek gerdirilir. Ardından göbek deliği uygun pozisyonda kalabilmesi için yeniden yapılır. Karın duvarında bulunan zarlar üzerine toparlayıcı dikişler atılarak karın bölgesi sıkılaştırılarak sarkık bölge toparlanır. Sarkıklığın dışında karın bölgesinde ayrıca bir yağlanma söz konusu ise bu bölgedeki yağlar yapılacak ameliyat esnasında liposuction yöntemi ile alınır.

Karın Germe ameliyatı sonrasında deride yapılan kesiler estetik dikiş ile kapatılır. Ameliyat bölgesinde toplanacak fazla sıvının engellenebilmesi için dren adı verilen tüpler deri altına yerleştirilir. Ameliyat süreleri yapılan işleme göre değişebilmektedir. Kısmi karın germe operasyonu   1 ya da 2 saat sürerken tam karın germe operasyonu 2 ila 5 saat sürebilir.

Ameliyat süreci maddeler halinde sıralanacak olursa;
  • Fazla deri oluşumu ile sarkma gösteren karın derisi kesilerek vücuttan atılır.
  • Karın derisi gerilir ve bu sayede daha düz bir karın elde edilir.
  • Göbek deliği yeniden oluşturulur.
  • Gevşeyen karın kasları sıkılaştırılır.

Ameliyat yaptırmaya karar verdiğinizde ameliyat öncesi yapılması gereken hazırlıklara dikkat edilmelidir:
  • Ameliyat olacağınız günden iki hafta önce sigaraya ara vermeniz gerekmektedir. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hızlanabilmesi için bu gereklidir.
  • Ameliyat öncesi kanı sulandıracak ilaçlar kullanılmamalı ( asprin gibi)
  • Grip olmamak. Soğuk algınlığına yakalanan hastalar ameliyat olabilmek için iyileşmeyi beklemek durumunda kalırlar
  • Ameliyat gününden üç gün önceye kadar sebze ağırlıklı beslenerek kabız yapabilecek yiyeceklerden uzak durulmalıdır.


Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Her cerrahi müdahalede olduğu gibi karın germe ameliyatında da, gerçekleştirilen ameliyatın durumuna bağlı olarak iyileşme süreci değişebilmektedir. Hasta genellikle 1 ya da 2 günlük hastane bakımı sonrasında taburcu edilmektedir. Ameliyattan 3 ya da 4 saat sonra hastanın yardım alarak kalkıp yürümesi gerekir. Ameliyatın 2. Günü hasta yardım almadan yavaş bir şekilde kendi başına yürümeye başlayabilir. Ameliyat esnasında gerçekleştirilen işlemler sebebiyle sonrasında bir süre ağrı hissedilebilir. Hekiminizi tavsiyesi ile gereken ağrı kesici uygulamaları hemşireler tarafından gerçekleştirilir.

Ameliyat sonrası hastalara, karın bölgesinin eski formuna kavuşmasına yardımcı olacak ve ameliyatın sonuçlarını daha başarılı kılacak özel bir korse giymeleri tavsiye edilir. Hasta bu korseyi bir ay boyunca sürekli giymelidir. Operasyondan 2-3 gün sonra hekiminizin tavsiyesi ile duş alabilirsiniz. Kendinizi zorlamamak kaydı ile gündelik işlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Ameliyatın ilk bir haftasında dikişlerde hassasiyet olacağı için dikişlerinizi zorlayacak hareketlerden kaçınmanızda fayda olacaktır. İyileşme sürecinde ameliyat sırasında eriyen dikişler kullanıldıysa dikişlerin alınması gerekmez. Eğer aktif iş hayatı içerisindeyseniz hekiminizin tavsiyeleri ve kişinin genel durumuna bağlı olarak iş yaşamınıza dönebilmeniz 7 ila 10 hafta arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Tam Karın Germe ameliyatı için geçerli olan bu süreler kısmi karın ameliyatları sonrası daha kısa sürmektedir.

Tam Karın Germe ve Kısmi Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Karın germe ameliyatı karın bölgesinde meydana gelen deformasyon durumuna göre tam ya da kısmi olarak yapılmasına uzman hekim tarafından yapılacak ön muayene sonrası karar verilir. Tam karın germe ameliyatı genelde aşırı kilo kaybı yaşayan kişilerde oluşan sarkmalar ve hamilelik sonrası oluşan çatlak oluşumunun daha fazla olmasıyla yapılır. Kısmi karın germe ameliyatı ise sarkıklık ve esneklik miktarı az oluşan karın bölgeleri için tercih edilmektedir. Göbek deliğinde kesiye gerek duyulmayan bir operasyondur. Her iki ameliyatta da liposuction işlemi yapılabilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Tekrar Hamile Kalmak

Karın germe ameliyatı tekrar hamile kalmaya engel değildir. Hamilelik süreci boyunca da olumsuz bir sonuçla karşılaşmaya neden olmamaktadır. Dikkat edilmesi gereken hamile kalınmasına karar verilecek zamandır. Ameliyat sonrası iyileşme sürecini tamamladıktan sonra hekiminizin size tavsiye edeceği en uygun zamanda hamile kalınabilir. Birden fazla hamilelik planı olan annelere önerilen hamilelik süreçlerini tamamladıktan sonra ameliyat olmaya karar vermeleridir. Tavsiye edilen ameliyat zamanı doğumdan 1 yıl sonradır.

Karın gerdirme ameliyatı karın bölgesinde deformasyon oluşan ve daha önce bu bölgede büyük cerrahi müdahale gerçekleşmemiş kişilerde uygulanan estetik bir operasyondur. Sizde karın bölgenizde belli sebepler ile oluşmuş deformasyonlardan şikayetçi iseniz kliniğimize başvurarak alanında uzman hekimlerimiz tarafından yapılacak detaylı muayene sonrasında Karın Germe ameliyatı için uygun görülecek cerrahi müdahaleyi hekiminizle birlikte saptayabilir ve gerekli olan ameliyat zamanınızı planlayabilirsiniz.

 https://www.floraklinik.com/karin-germe/

Editör: Haber Merkezi