Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği ile Kızılay Sakarya Kan Merkezi tarafından kamu hastanelerine yönelik kan bağışı kampanyası sona erdi. Kampanyanın finali KHB Genel Sekreterliğinde yapıldı, grip ve soğuk algınlığı nedeniyle kan bağışında yaşanan azalmayı önlemek amacıyla yapılan kampanya hastanelerde yoğun ilgi gördü.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
Genel Sekreterlik bünyesinde çalışan ve kampanyaya destek vererek kan bağışında bulunan personele ise tüm sağlık çalışanları adına Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ve Mali Hizmetler Başkan V. Ahmet Kemiksizoğlu tarafından teşekkür belgesi verildi. Sağlam “Tabi isterdik ki çalışanlarımızın hepsi bu kampanyada kan bağışında bulunsun. Ancak hastalık ve ilaç kullanımı gibi nedenlerle kurumuzda ve hastanelerimizde katılamayan arkadaşlarımız oldu. Bizlerde teşvik amacıyla kurumuzda kan bağışına katılan personelimize teşekkür belgesi verdik. Bir dahaki kampanyada bağışçı sayısının daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

KAN VERMENİN FAYDALARI
Kan vermenin insan sağlığı açısından öneminin iyi bilinmediğini dile getiren Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam “Herkes kan vermenin vücuda nasıl iyi geldiğini bilse ülkemizde kan bağışı sorunu diye bir şey kalmaz. Düzenli kan vermek vücuda antrenman yaptırmaktır. Kan üretimi için çalışan kemik iliğimiz sürekli egzersiz yaparak güçlenir. Yediğimiz katkılı gıdalar, deterjanlarla maalesef iyi durulanmayan elbiselerle kemik iliğimize sürekli baskı yaparız. Onu kuvvetli tutmanın sağlımız açısından önemi büyük. Bunun en iyi yolu da, kan vererek kemik iliğine sürekli antrenman yaptırmak ve sürekli onu güçlendirmekten geçiyor” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi