-Özel Haber-
Organ nakli ile eş değer olan kan nakillerinde, Sakarya’daki özel hastaneler zor durumda bulunan vatandaşların çaresizliğini kullanarak Kızılay kurumundan temin edilerek hastalara nakledilen kanlar için kan parası adı altında ücret talep edildiği bilgisine ulaşılırken birçok sayıda vatandaş konu ile ilgili şikayetlerini gönderdi.

“HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR”
Haksız kazanç elde ettiklerini dile getiren okurumuz, “Hastanede bulunan tıbbi ilaçlar gibi verilen kan ünitelerinin de Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) fatura edilmesinin ardından paranın yetersiz gelmesi üzerine Sakarya’da bulunan özel hastaneler fahiş fiyat uygulayarak haksız kazanç elde ederken vatandaşlarda bu durumdan mustarip oluyor” dedi.

“KAN BEDELİ ALIYORLAR”
Konu ile ilgili şikayetlerde kan ücretlerini farklı şekilde faturalandırdıklarını dile getiren bir vatandaş, “Organ satışının kanunen yasak olması gibi kan bağışının da para ile satışı yasak olmasına rağmen özel hastaneler bu durumu görmezden gelmeye devam ediyor. Hal böyle olunca Kızılay’a karşı algı operasyonu yapılıyor. Vatandaşlardan bedelsiz olarak alınan kanı parayla satan hastaneler üstelik bu duruma da bir kılıf uydurdu. Vatandaşlara faturada farklı bir şeyler yazarak kan bedeli alınıyor” diye konuştu.

YAPILAN OYUNA KANMAYIN
Yapılan oyuna kanılmaması için dikkate alınması gereken hususları bildiren okuyucumuz, “Kan bedeli olarak yazılması istenildiğinde faturayı kesmek yerine tornistan yapıyor ya da farklı bir isimle ‘aldığım kana şu tahlilleri yaptım’ ifadesini kullanıyor. Sakarya’daki özel hastaneler vatandaşların zor durumunu kullanarak Kızılay’dan temin etmiş olduğu kan bağışlarını farklı isim altında fatura ederek haksız kazanç elde ediyor” ifadelerini kullandı. Şevval GEÇİN

Editör: Haber Merkezi