Sağlık Bakanlığı Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 adet ambulansı Sakarya’ya gönderdi. Arifiye 112 acil istasyonu önünde düzenlenen törene Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Aziz Öğütlü, 112 Şube Müdürü Doğan Öztürk, 112 personelleri katıldı.

10 DAKİKADA
112 komuta merkezine çağrı geldiği zaman yüzde 88’lik bir kısma 10 dakika içerisinde müdahale ettiklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, “Sakarya’da 27 tane 112 istasyonumuz var. Bir tane komuta kontrol merkezimiz, bir tane de 112 başhekimliliğimiz var. Toplam 47 ambulans ile hizmet ediyorduk, 5 tane daha yeni ambulansımızın katılmasıyla birlikte 52 tane ambulans ile tüm Sakarya’ya hizmetlerimize devam edeceğiz. Ortalama bir istasyon başına düşen nüfusta şuanda 30 bin civarında. Çağrı geldiğinde yüzde 88’lik bir kısma 10 dakika içerisinde müdahale ediyoruz. Ortalama süremiz 8 dakika. Kırsal alanda da yine 30 dakikadan önce müdahale ediyoruz. Yüzde 90 civarında normalde ulaşmamız gereken sürenin altındayız. Ambulanslarımız tam donanımlı. Zaten Sağlık Bakanlığı tüm Türkiye için aldığı 300 civarında. Sakarya’ya da 5 tane geldi. Tamamen hazır durumda, istendiği anda istasyonda çalışabilir vaziyette” dedi.

HER ŞEY AMBULANSTA MEVCUT”
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, “Sağlık her şeyin başında geliyor en önemlisi. Normal sağlığı sıhhati yerinde bir insan da her an hastalanabilir, kriz geçirebilir, düşebilir, kazaya uğrayabilir dolayısıyla önemli olan tam teşekkürlü o hastaya müdahale edebilecek sağlık kuruluşuna zamanında ulaşmak. Saniyeler önemli. Çok şükür devletimiz iyi noktalara geldi bu konuda. Düşünün herhangi bir yerden çağrı merkezlerine imdat ambulans lazım diye bir çağrı gittiğinde 10 dakika içerisinde ambulans orada hazır oluyor. Köylerden, en uzak ücra yerlerden yarım saat içerisinde ambulans hazır oluyor. Bu son derece önemli, tabi vatandaşlarımızın da ambulansa karşı duyarlı olması, trafiği tıkamaması, hızlı giden ambulansın peşine takılıp kendisinden hızlı gitmemesi son derece önemli. Sakarya’ya hayırlı uğurlu olsun bu 5 ambulans. Bir yoğun bakım ünitesinde ne varsa her şey bu ambulansta mevcut. Tam teşekkürlü acil durumlarda ameliyat bile yapılabilir ambulanslarımızda” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi