HPV hastalığının ne olduğu, nedenleri ve tedavi yöntemleri konusunda araştırmalar yaparken doğru cevaplar bulmak ve kapsamlı araştırma yapmak son derece önemlidir. Bu yazıda günümüzde her gün daha da yaygınlaşan HPV hastalığı ile ilgili tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Human Papilloma olarak bilinen hpv nedir sorusu son dönemlerde tıp alanında hastalar tarafından sıkça merak edilen konulardan birisidir. DNA içerikli bir virüs olan hpv, farklı alt türlere sahip olan bir virüs hastalığıdır. Bu türleri arasında kanser hastalığına neden olan az riskli ya da çok riskli hpv virüs türleri vardır.

HPV Neden Olur?

HPV virüsü, sadece insanlarda görülen ve bulaşıcı olan virüs hastalıklarından birisidir. İnsanlar arasında bulaşması ise cinsel yolu ya da kana temas ile mümkündür. Bu nedenle de özellikle tempolu cinsel hayatı olan kişiler, bu hastalığın en çok görüldüğü kesimdir. Ayrıca hpv virüsüne sahip olan kişilerin kanına temas etmek de virüsün bir başka vücuda taşınarak çoğalmasını sağlar.

İnsan vücudunda bulunan hpv virüsünün bulaş yollarından bir diğeri ise cerrahi işlemlerdir. Özellikle siğil gibi tedavi yöntemleri sırasında sağlık çalışanları virüs ile doğrudan etkileşime girerek alıcı haline gelebilir. Özellikle kadın hastalıkları arasında yer alan rahim ağzı kanserinin oluşum nedenlerinin temelinde hpv virüsü gelir. Vücudun kendi kendine ürettiği virüs, kendisini hemen göstermeyip yıllar sonra da belirtiler vermiş olabilir.

HPV Tedavisi

Teknolojik ve bilim gelişmeleri ışığında günümüzde tıp alanında her gün gelişmeler yaşanmaktadır. HPV virüsü de bu gelişmelerin ve çalışmaların odağında yer almaktadır. Tıp alanında henüz virüsü tamamen vücuttan atmaya yönelik tedavi yöntemleri bulunamamış olsa da iyileştirici ve yatıştırıcı hpv tedavisi yapılabilmektedir.

Hastanın şikayetlerine ve hastalığın seyrine göre ilaç ve krem tedavisi uygulanabileceği gibi kansere dönüşmüş hpv virüsü için kanser tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. HPV ile ilgili daha kapsamlı bilgi almak için Probiyotix adresine giderek Probiyotix üzerinden güvenilir ve kapsamlı bilgi alabilirsiniz: https://www.probiyotix.com/hpv-icin-tedavi-secenekleri-nelerdir/

Editör: Haber Merkezi