Geçtiğimiz yıl büyük umutlarla açılan ve bölge hastanesi olacak, yoğun bakım olacak vaadiyle yetkililerin dilinden düşmeyen Geyve Devlet Hastanesi’nde 1 yıldır kadım doğum uzmanı yok. Bu durum vatandaşların tepkisine neden olurken tedavi olmak için hastaneye giden hasta vatandaşlar terim yerindeyse isyan etme noktasına geliyor. Hastanedeki doktor eksikliği nedeniyle vatandaşlar basit bir durum için bile hastayı il merkezine götürmek zorunda kaldıklarını söylüyor,

ÇEVRE İLÇELERLE 100 BİN NÜFUS
Geyve Devlet Hastanesi konum itibariyle Geyve başta olmak üzere, Taraklı, Göynük, Pamukova hatta Osmaneli ilçesinden bile hasta kabul ediyor. Yapım aşamasında bölgeye hitap edecek diye söylemlerde bulunulan hastane şimdilerde kendine derman olamıyor. Durum böyle olunca toplamda 100 bin nüfusla bölgeye şifa olmaya çalışan Geyve Devlet Hastanesi’nde 1 yıldır kadın doğum uzmanının olmamasına kimse cevap veremiyor.

HASTALAR İSYANDA
Geyve Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’nde bir yıldır yaşanan doktor eksikliği çevre ilçe ve köylerden gelen hasta ve hasta yakınlarının her defasında ‘Doktor yok’ cevabıyla karşılaşması nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar çoğu kez tedavilerinin aksamasına neden oluyor. Hastane önünde erkenden sıra almak için bekleyişlerini sürdüren onlarca hasta ve hasta yakını, duruma bir an önce çare bulunmasını istiyor.

Editör: Haber Merkezi