Kovit-19 ile mücadelede, sık sık bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine vurgu yapılıyor. Başkan Ör, Propolisin son yıllarda bilimsel çalışmalara da konu olduğunu ve bilim dünyasının da ilgisini çektiğini belirterek; “Propolisin bağışıklık sistemini güçlendirici, mikropları öldürücü, karaciğeri koruyucu, uçuk, soğuk algınlığı, romatizmal hastalıklar ve birçok hastalıkta tedaviyi destekleyici ve koruyucu etkileri olduğu kanıtlanmıştır” ifadesini kullandı.
BAL SİRKESİ
Başkan Ör, bal sirkesinin en önemli özelliğinin, vücudu temizlemesi olduğunu belirterek”, Sirke vücuda alındığı zaman, vücuttaki sularla birleşir. Böylece alkali ortamlar oluşur ve hücre duvarları arasındaki geçirgenlik artar. Vücut içindeki bütün dolaşım sistemleri, çok rahat bir dolaşıma tabi tutulur. Böylece vücut içinde atılmayan bir biriken maddeler, ter yolu ve idrar yollarıyla dışarı atılabilir. Yani damarlarımızın içinde temizlik yapıyor. Hastalıklara karşı bol bol propolis ve bal sirkesi kullanın” dedi.
İnsanları en eski kaynakları arasında yer alan Propolis son yıllarda bilim dünyasının daha fazla ilgisini çekiyor. Propolis özellikle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmada immün sisteme olumlu katkı sağlama özelliği ile dikkat çekiyor.

Editör: Haber Merkezi