Yaşın ilerlemesi ile çok daha belirgin bir hal alan göz altı torbaları gözlerin alt kısmında hafif bir şişlik olarak meydana gelmektedir. Yaşlanmanın etkisi ile göz kapaklarını destekleyen kasların da dahil olduğu göz çevresinde yer alan pek çok doku zayıflamaya başlar. Gözlerin desteklenmesine yardımcı olan yağlar yaşın ilerlemesi ile birlikte göz kapaklarında birikmeye başlar ve göz kapaklarının daha şişkin bir hal almasına neden olur. Aynı zamanda sıvı ise gözlerin alt kısmındaki boşlukta birikmeye başlar ve zaman içerisinde göz altı torbalarının oluşumuna neden olur. Göz altı torbaları genellikle ciddi bir sorun teşkil etmez. Göz altı torbalarının önüne geçilebilmesi Jeuvenile’in geliştirdiği en etkili göz altı torbası serumu ile mümkün olmaktadır.

Göz Altı Torbaları Nedir?

Göz altında torbaların oluşması yaşlanmanın beraberinde getirdiği etkilerden bir tanesidir. Yaşın ilerlemesinden dolayı göz çevresinde bulunan dokuların zayıflaması ve cildin daha az elastik bir özelliğe kavuşması ile ortaya çıkan ve zararı olmayan bir oluşumdur. Göz kapaklarını destekleyen yağların zaman içerisinde elastik özelliğini kaybederek gevşeyen göz altlarına dolması ile oluşan göz altı torbaları herhangi bir sağlık problemine yol açmaz. Bundan dolayı korkulması gereken bir şey olmamaktadır. Göz altı torbası oluşumları yaşlanma ile birlikte gelen doğal bir oluşum olmaktadır.

Göz Altı Torbalarının Nedenleri Nelerdir?

Göz altı torbalarının nedenleri arasında pek çok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin en başında geleni ise yaşın ilerlemesidir. Yaşın ilerlemesi ile birlikte göz çevresinde yer alan doku zayıflamaya başlar ve göz kapaklarının sarkmaya başlamasına neden olur. Bu esnada yağ doku ise gözün altına akmaya başlayarak göz altı torbalarının oluşmasına neden olur. Bunun dışında göz altı torbalarının oluşmasını tetikleyen diğer faktörler aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir:

    * Yeteri kadar uykunun uyunmaması,

    * Alerjik etkiler,

    * Çok fazla sigara tüketimi,

    * Genetik faktörler,

Uyanma ve tuzlu yemek sonrasında sıvı tutma gibi faktörler göz torbası oluşumuna neden olarak gösterilebilmektedir.

Göz Altı Torbası Semptomları Nelerdir?

Göz altlarında oluşan torbaların belirlenebilmesi için bazı kriterler bulunmaktadır. Göz altında torba oluşması belirtiler halinde meydana gelmektedir. Buna göre göz altı torbası belirtileri aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir:

    * Gözün altında hafif şişliğin gözlenmesi,

    * Çok daha sarkık ya da gevşek bir cildin olması,

    * Göz altında ya da çevresinde koyu halkaların oluşmaya başlaması.

Yukarıda belirtilen belirtilerin gözlenmesi ile göz altı torbalarının oluşmaya başlayacağı algılanabilir ve önüne geçilebilmesi adına bazı yöntemler uygulanabilir. Belirtilerin ortaya çıkması ile birlikte bir doktora başvurulması da doktor kontrolünde göz altı torbalarının tedavi edilmesinde yardımcı olacaktır.

Göz Altı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Göz altında meydana gelen torbaların erken vakitte teşhis edilmesi ile göz altı torbası tedavisinin uygulanabilmesi mümkündür. Ancak oluşumun tamamlanmasının ardından göz altı torbaları yalnızca cerrahi müdahaleler yardımı ile alınabilmektedir. Bundan dolayı erken teşhis her daim önemli olmaktadır. Ayrıca göz altı kırışıklıklarının önüne geçebilmek ya da süreci yavaşlatabilmek mümkün olmaktadır. Dengeli beslenme ve bol su tüketimi ile cildin daha diri bir halde kalmasına olanak sağlamak göz altı torbası oluşumunu da engellemektedir. Bunun yanı sıra sürekli ve düzenli olarak göz altı torbalarına etki eden dermakozmetik ürünler kullanmak da göz altında oluşacak torbaların daha geç oluşmasına ya da hiç oluşmamasına yardımcı olabilmektedir. Jeuvenile markasının üretmiş olduğu en iyi göz altı torbası serumu sayesinde göz altında oluşacak olan torbaların büyük ölçüde azaltılması ya da erken kullanımda geciktirilmesi mümkün olmaktadır.

Detaylı bilgi için https://www.jeuvenile.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi