ÖĞRENCİLER DESTEK VERDİ
Adapazarı Çark Caddesi’nde kurulan stantta, meme kanseri, kolon kanseri ve rahim ağzı kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla “Kanserden korkma, geç kalmaktan kork” ve “erken teşhis hayat kurtarır” sloganıyla vatandaşlara bilgi verildi.

ÜCRETSİZ TARAMA
Etkinlikte vatandaşlara meme kanseri, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve broşür dağıtıldı. Uygun yaş gruplarına, ücretsiz taramalar için Kanser Erken Tarama ve Teşhis Merkezi’nde (KETEM) randevu alınması sağlandı. "Kanser parmaklarınızın ucunda" sloganı ve sosyal medyada Kontrolsende etiketiyle duyuran etkinlik ilgiyle karşılandı. Gün boyunca halk sağlığına dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara pembe karanfiller dağıtıldı.

ÖĞRENCİLERDEN MEKTUP
Özel Şahin Sağlık Lisesi öğrencileri, vatandaşlara bizzat yazdıkları birer mektup da dağıttı: Mektupta şu ifadelere yer verildi; “Değerli Büyüğüm; Dünya kadınlarında en sık görülen kanser meme kanseridir. Kendi kendinize meme muayenesi yaparak erken teşhis koyabilirsiniz. Lütfen kendinize meme muayenesini öğreniniz. Biz Şahin Maltepe Kampüsü öğrencileri olarak meme kanserine dikkat çekmek için bu mektubu yazdık. Lütfen siz de yakınlarınızı uyarınız. Kansersiz bir dünya hepimiz için daha pembe olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi