Diş Hekimi Selda Sezgin, vatandaşların ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşmaması için mutlaka diş tedavilerini yaptırması gerektiğini söyledi. Sezgin, yaz aylarının gelmesi, kısıtlamaların esnetilmesi ve tam anlamıyla olmasa da normalleşmeye başlamamızın hepimizde farklı heyecanlar oluşturduğunu belirtti.

TEDAVİSİ ZOR DURUMLAR

Sezgin şunları söyledi: Hayatlarımızın normalleşmesiyle birlikte, uzun süredir ertelediğimiz, ‘şimdilik bi dursun bakalım’ diyerek ötelediğimiz diş sorunlarımızı da yeniden ele almamızın zamanı geldi de geçiyor bile. Normal şartlarda hiçbir sağlık sorunu için ‘tedaviye gerek yok’ veya ‘ertelenebilir’ gibi bir bakış açısı kesinlikle doğru değildir ancak, bizler de çok normal zamanlardan geçmiyoruz. Yine de sizler için önemsiz görünen veya zamanla belirti vermez hale gelen sorunlar, ileride muhtemelen tedavisi çok daha zor durumlar olarak karşınıza çıkmayı bekliyor.

ESTETİK SORUNLAR

Örneğin, eski protezlerinin yenilenmesi gereken pek çok hasta, bu dönemde tedavisini öteleyerek eski protezini kullanmaya devam etmiş ya da geçici çözümler üretme yoluna gitmiştir. Bu durum da hastalarda çiğneme, sindirim sorunları ve özellikle ön bölgede ise estetik sorunların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Yine ertelenen diş taşı temizlikleri, diş çekimleri, kanal tedavileri, ortodontik tedaviler ve hatta estetik diş tedavileri, hastaların yaşam kalitelerinde azalmaya sebep olmaktadır. Bizler, diş hekimleri olarak, aldığımız önlemler, yaptığımız düzenlemeler, kullandığımız cihazlarla hastalarımıza güvenli bir tedavi ortamı oluşturarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sizler de kişisel önlemlerinizi alarak, rehavete kapılmadan ancak güven içerisinde, tedavilerinize ve kontrollerinize devam edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi