Diş hekimi Savaş Vurallı kimdir?

25 yıllık diş hekimi diş hekimiyim. Esra Vurallı ile evliyim, 1 çocuk babasıyım. Özel DENT- ES Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin sahibiyim. Sizlere çok güncel bir konuda dental morfoloji ile ilgili bilgiler paylaşacağım. Dental implantoloji 2000'li yıllarda başlayan ve bugün çok sık kullanılan bir tedavi şekli olmuştur. Hemen hemen her diş hekimi muayenehanesinde rutin kullanılır hale gelmiştir. Hatta tecrübemiz çok fazla olduğundan yurt dışında çok fazla hasta bakarak ülkemize ciddi bir döviz girişi sağlamaktayız.

İMPLANTOLOJİ NEDİR?
Vidaya benzeyen dişin kökünü taklit eden titanyumdan yapılan bir metal parçasıdır. Dental implantların kemik içine yerleştirme işlemi, bilgi ve tecrübe isteyen cerrahi bir işlemdir.

FAYDALARI NELERDİR?
Diş kayıpları ile kaybolan estetik, çiğneme, konuşma problemlerini gidermesi, mevcut eksikliğin tedavisinde, hastanın diğer dişlerine zarar vermemesi. Takıp çıkartmalı damak protezi kullanılan hastaların kocaman protezden kurtulup sabit dişlere kavuşması, mevcut hareketli protez kullanan hastanın, protezi daha sıkı kullanabilmesini sağlayabilir. Diş çekimi yapılan bölgede zaman içinde kemik hacmi yitirip küçülmektedir. Dental implantlar kemik hacminin korunması için mükemmel bir çözümdür. Tabii ki, şeytan ayrıntıda gizlidir cümlesi dental implantlar için çok geçerli bir tarif olacaktır. Gözden geçirmesi gerek onlarca parametresi vardı. “Kimlere yapılır kimlere yapılmaz? Benim çene kemiğim uygun mudur? Benim tanıdığım yaptırdı kanser oldu alerjik bir reaksiyon yapar mı? Vücudum bu metali kabul eder mi?” sorularını duyar gibiyim. Kemik gelişimini tamamlamış 18 yaşından büyük herkese yapılabilir. Yakın bir zamanda 90 yaşında bir hastam oldu. Kanserle uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yoktur. Hiçbir şekilde alerjik bir reaksiyon yaratmaz. Bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklar 6 ay içinde kemoterapi ve radyoterapi alan hastalar, kemik erimesine bağlı bir fosfonat grubu ilaç alan hastalar, ağız bakımına dikkat etmeyenler. Kontrol altında olmayan diyabet hastaları, sigara içen kişiler dental implant için uygun değildirler.

TEDAVİ NASIL YAPILIR?
Hastadan önce mevcut hastalıkları hakkında bilgi alıyoruz. Ağız içi muayeneyi yaptıktan sonra x-ray film alıyoruz. Gerekirse bilgisayarlı tomografi çekilerek kemik analizi yapıp implant koyulacak bölgeleri tespit ediyoruz. Yapılan muayeneler neticesinde, eğer kemik miktarında yetersizlik varsa, kemik hacmini arttırmak için cerrahi işlemleri gerçekleştirip implant larımızı uyguluyoruz. Uygulandıktan sonra hastanın uygunluğuna göre aynı gün protezimizi hastaya takabiliyoruz. Fakat bazı durumlarda kemiğin implantı sarması için 3-6 ay beklememiz gerekebiliyor. Kemik implanta tamamen tutunduktan sonra protez işlemimizi bitiriyoruz. Sağlıklı günler dileklerim… Tuğba KORKMAZ

Editör: Haber Merkezi