Memleketin efendisi ve üreten ekonominin mimarlarından olan çiftçinin üreticinin yanında olabilmek için arazi ziyaretlerini sürdüren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik bir dizi ziyaretler ile cemiyetlere katılmak üzere hafta sonunda Geyve’yi ziyaret etti.

HALEF SELEF
Ankara’daki programlarından fırsat buldukça memleketi Sakarya’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik daha sonra bereberinde Ak Parti İlçe Başkanı Muhittin Irmak ile önümüzdeki süreçteki Ak Parti Geyve ilçe başkan adayı Abdullah Özdemir ile Ak Parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çiftçinin, üreticinin sorunlarını direk yerinde görmek ve onların dertlerine sorunlarına bir çözüm umudu olabilmek için Bayat, Kozan, Çengel, Bozören ve Safibey mahallelerini ziyaret etti.

CEMİYETLERE KATILDI
Geyve’de ilk önce Ak Parti İlçe yönetim kurulu üyesi Raif Alev’in torununun sünnet cemiyetine katılan akan yardımcısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik daha sonra tarımsal üretimin yapıldığı   Geyve ovasınd vatandaşların hoş geldiniz dileklerine duyarsız kalmayarak, tüm vatandaşları tek tek dolaşıp selamlayarak hepsinin hal hatırını ve sıkıntılarını sorup kısa kısa sohbetlerde bulundu.

SORUNLARI DİNLEDİ
Geyve ovasında çiftçilik yapan üreticiler karşılarında bakan yardımcısı Çelik’i görünce sorunlarını aktarmadan geri kalmadılar. Özellikle Marmara bölgesinin sebze meyve ambarı ve ayvanın başkenti olan Geyve’de girdi maliyetlerinin en yükseği olan Sulama maliyetlerini en aza indirmek için ovada elektrikli sulama sisteminin kurulmasını talep ettiler. Kozan mahallesinde mera sıkıntısını da aktaran vatandaşlar Bakan yardımcısı Çelik’ten meraların gerçek sahiplerinin kullanımına tahsis edilmesi konusunda destek istediler.

HALKLA BİRLİKTE
Geyve’de cemiyetlere katıldıktan sonra üreticileri yerinde görmek ve muhtarları dinleyip halkla bir arada olabilmek için Geyve ovası etrafında bulunan Bayat, Kozan, Bozören, Çengel ve Safibey köylerini ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı Hasan Ali Çelik,” Geyve’de güzel bir gün geçirdik. Tarımın göz bebeği olan Geyve Ovasında bulunan köylerde üreticinin sorunlarını dinlemek , halkımızla birlikte olabilmek için ilçe yönetimimiz ile köylerimizi ziyaret ettik. Muhtarlarımız ile birlikte toprağın gerçek sahiplerinin sıkıntılarını dinledik. Yapılan üretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldık. Çiftçilerimizin önerileri eşliğinde bir takım çalışmalar yapmak ve sorunları gerekli mercilere iletilmek üzere kısa kısa notlar aldık. Başkanlarımızla çok yararlı bir gün geçirdik.Kısacası Tarım’ın gözbebeği bu topraklarda yaşayan çalışkan dürüst, geleneklerine sahip çıkan insanlarımızla bir arada olup, onları dinleyerek büyük keyif aldık" dedi.

Editör: Haber Merkezi