GENİŞ KATILIM
Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulan ‘Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ törenle açıldı. Diş hastalıkları konusunda Sakarya’ya ve bölgeye hizmet sunacak olan merkezin açılış törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Akın, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ve akademisyenler katıldı.

BOŞLUĞU DOLDURACAK
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan merkezin ülkeye ve Sakarya halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektör Savaşan, “Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin, hem öğrencilerimizin yetiştirilmesi konusunda hem de diş hastalıkları alanında ilimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Dekan hocamız, bu birim bünyesinde ihtiyaç olan bazı sarf malzemelerin üretilebileceğini ifade etti. Bu konunun ülkemiz için de örnek olacağını ümit ediyorum. Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin Ağız ve Diş sağlığı konusunda Sakarya’da önemli bir boşluğu dolduracağına gönülden inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Törenin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

HİZMET İÇİN VAR
Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Akın konuşmasında “Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin ilimize kazandırılması konusunda başta Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan hocamız olmak üzere, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü’ye, Fakültemizin kuruluşunda büyük emeği geçen Prof. Dr. Mustafa Altındiş hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kurum Sakarya için var, hizmet için var. Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin ülkemize hayırlara vesile olmasını ümit ediyorum“ ifadelerini kullandı.

KALİTELİ MALZEME
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü de “Bu kurumun Sakarya’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konuda en çok mutlu olacak olanda Sakarya halkıdır. Törene katılan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde her türlü cerrahi ve tedavi hizmetleri, en kaliteli malzemeler kullanarak ve alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek. Merkez, ağız, diş ve çene radyolojisi, ağız, diş ve çene cerrahisi, çocuk diş hekimi, ortodonti, protetik diş tedavisi, periodontoloji, endodonti alanlarında Sakarya ve bölge halkına hizmet verecek.

Editör: Haber Merkezi