Sağlık malzemelerinin pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır ve bu çeşitlerin her biri kullanım alanlarına ve kullanım şekillerine göre değişim göstermektedir. Örneğin bazı ürünler sadece muayenelerde kullanılıyor iken bazı ürünler ameliyatlarda, cerrahi operasyonlarda kullanılır. Cerrahi operasyonlarda kullanılan malzemeleri özellikle yalnızca alanında uzman olan kişiler kullanmalıdır. Bu sağlık malzemelerinden bir tanesi de bu yazımızın ana konusu olan bisturilerdir.

Bu yazıda bistüriler ile ilgili bilmeniz gereken her bir önemli konuyu ele aldık. Bistüriler hakkındaki her tür bilgiyi yazının devamında görebilirsiniz. Başlıca konularımız şunlardır: nedir, bistüriler ne amaç ile kullanılır, bistüriler ne işe yarar, bistüriyi kimler kullanmalıdır, bistüriler hangi alanlarda kullanılır, bistürilerin modelleri nelerdir, bistürilerin fiyatları nasıldır, en uygun fiyatlı ürünleri nerede bulabilirsiniz? Tüm bu soruların ve bunlara benzer diğer soruların yanıtlarını bu yazıda göreceksiniz.

Bistüri Nedir?

İlk olarak bistürinin ne olduğunu sizlere açıklayalım. Bistüri nedir sorusuna vereceğimiz cevaplar şunlardır: Bistüriler en önemli sağlık malzemelerinden bir tanesidir. Bistürilerin bir diğer bilinen, yaygın kullanılan adı neşter olarak bilinmektedir. Neşterler, yani bistüriler genel olarak cerrahi işlemlerde, operasyonlarda ya da ameliyatlarda kullanılan oldukça çok keksin olan ameliyat aletleridir. Bu keskin ameliyat aletlerini yalnızca amacına uygun şekilde kullanmak gerekmektedir ve yine yalnızca alanında uzman olan kişiler kullanmalıdır.

Bistürinin ne olduğu konusu bu şekildedir. Verebileceğimiz en net cevaplar bunlardır. Şimdi diğer konuya geçiş yapalım. Sıradaki başlığın konusu bistürilerin ne amaç ile kullanılıyor olduğudur.

Bistüriler Ne Amaçla Kullanılır?

Neşterlerin, yani bistürilerin kulanım amaçları şunlardır:

  • Bu ameliyat malzemeleri cerrahi operasyonlarda kullanılmaktadır. Çok keskin bir bıçağa sahip olduğundan dolayı ince işlerde kullanılır.
  • Vücuttaki belli bir bölgeyi kesmek amacı ile cerrahi operasyonlarda kullanılmaktadır.

Bistüri ürünleri bu amaçlar ile kullanılmaktadır. Yalnızca tedavi amacı ile kullanılması gerekmektedir. Peki, bistüriler hangi alanlarda kullanılır?

Bistüri Hangi Alanlarda Kullanılır?

Bistürilerin de tıpkı diğer sağlık malzemeleri gibi kullanılıyor olduğu belli alanlar vardır. Yazının başında bazı ürünlerin yalnızca muayene anlarında bazılarının ise cerrahi operasyonlarda kullanılıyor olduğunu belirtmiştik. Neşterlerin kullanıldığı alanlar şunlardır:

  • Ameliyat işlemleri.
  • Cerrahi operasyonlar.

Bu iki alanın dışında bu ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır. Günlük işlerinizde bu kesici aleti kesinlikle kullanamazsınız. Yalnızca sağlık alanında kullanmalısınız. Ve tabi ki bu keskin aleti yalnızca bir uzman iseniz kullanmanız gerekir. Eğer kimlerin bistüriyi kullanabileceğini bilmek, öğrenmek istiyor iseniz yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Bistüriyi Kimler Kullanabilir?

Bazı sağlık malzemelerini yalnızca o işin uzmanı olan kişiler kullanmalıdır. Yoksa kötü, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Sargı bezlerini, bandajları, batikon ürünleri ve benzeri ürünleri uzman olmayan kişiler de kullanabilir. Doğru kullanımı kolay bir şekilde öğrenilebilir. Ama neşter gibi ürünlerin kullanımı kolay bir şekilde öğrenilemez. Ayrıca bu ürünleri kullanmak için belirli bir el alışkanlığı, el yatkınlığı da olmak zorundadır. Çünkü cerrahi operasyonlarda, ameliyat işlemlerinde kullanıldığı için en küçük bir hataya bile ihtimal verilemez.

Dolayısıyla bistüri ürünlerini yalnızca uzman kişiler kullanmalıdır. Bu uzman kişiler de elbette doktorlar ya da operatörlerdir.

Bistüriyi kimlerin kullanabileceği konusu bu şekildedir. Eğer uzman bir kişi değil iseniz, yani doktor ya da operatör değil iseniz lütfen bu ürünü kullanmayınız. Özellikle de sağlık alanı dışlında kullanmak için bu ürünü satın almanızı kesinlikle önermiyoruz. Şimdi bir diğer konuya geçelim. Sıradaki başlığımız bistürinin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgilidir.

Bistüri Nasıl Kullanılmalıdır?

Bistürinin kullanımında çok büyük bir dikkat gerekmektedir. Eğer dikkatli bir şekilde kullanılmaz ise çok kötü sonuçlar ortaya çıkacaktır. Doğru bistüri kullanımını sadece uzman kişiler bilmektedir ve bunun eğitimini almış durumdadırlar. Ameliyatlarda Ya da cerrahi operasyonlarda neşter ile kesilecek olan bölge doğru biçimde belirlenir ve steril bir şekilde neşter ile kesim işlemi uygulanır. Neşterin ne kadar baskı yapacağı, ne kadarlık bir kesik atılacağı uzman kişilerce operasyondaki işleme göre belirlenmektedir.

Bistürinin kullanımı hakkında bunları söyleyebiliyoruz. Peki, bistüri çeşitleri nelerdir? Bu konuyu öğrenmek için yazıyı okumaya devam edin.

Bistürilerin Çeşitleri Nelerdir?

Bistürilerin de tıpkı diğer tıbbi malzemeler gibi pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlilik özellikle de ürünlerin numaralarına öre değişim gösterir. Sitemizde de yer almakta olan neşter çeşitlerini sizlere şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Sitemizde bistüriler numaralarına göre ayrılmış durumdadır. Saplı bisturilerimizin numaraları 22 numara, 23 numara ve 24 numara olarak belirlenmiştir ve farklı ürünler olarak satışı aktif biçimde yapılmaktadır.
  • İhtiyacınız olan ürünü hangisi ise o numaralı ürünü satın alırsınız.
  • Ayrıca neşter çeşitlerimiz arasında sezaryen bıçağı ürünü de bulunur.
  • Neşter uçlarının da satışını yapmaktayız. Ürünlerimizde bir kutu içerisinde 100 adet neşter ucu bulunmaktadır. Her bir ürün tamamen steril haldedir ve kur ya da sulu sterilizasyona uyumlu haldedir.
  • Sitemize girerek tüm bisturileri, çeşitlerini görebilirsiniz. Ürün detayları sayesinde de o ürün hakkında en geniş bilgilere erişebilirsiniz.

Bistürilerin çeşitleri konusunda bunları açıklayabiliyoruz. Saymış olduğumuz her bir ürün çeşidi sitemizde bulunmaktadır ve aktif olarak satışı yapılmaktadır. Siz de sitemize giriş yaparak bu ürünleri ve çeşitlerini daha detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Şimdi bistürilerin genel fiyatlarının nasıl olduğundan bahsedelim ve sonrasında da en uygun fiyatları nelerde bulabileceğinizi size açıklayalım.

Bistürilerin Genel Fiyatları Nasıldır?

Bistürilerin sahip olduğu genel fiyatlar konusunda sık sık soru almaktayız. Bu konuda şunları söyleyebiliriz: Genel piyasa içerisinde bistürilerin satışı yoğun olarak yapılmaktadır. Çünkü bu sağlık malzemeleri oldukça önemli malzemelerdir ve özellikle cerrahi operasyonlarda kullanılmaktadır. Bistüri satışlarında fiyatlar konusunda bir sorun gözlemlenmemektedir. Çünkü olabilecek en normal fiyatlar ile ürünler satılmaktadır. Bistürilerin fiyatları bütçelere uygun haldedir. Ana malzemenin kalitesine ve benzer özelliklerine göre elbette neşter fiyatlarında değişiklik görülebilmektedir.

En Uygun Fiyatlı Bistüriler

Bistürilerin fiyatları her ne kadar bütçelere uygun olsa da olabilecek en uygun fiyatlar ile ürünlere sahip olmak insanların oldukça normal, doğal bir seçimidir. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır. Örneğin eğer bir neşter ürünü olması gerekenden çok daha düşük bir fiyata satılıyor ise bu konuda temkinli olmalısınız. Ürünün kalitesi ile fiyatı arasındaki bağlantıyı göz önüne almalısınız. Ya da eğer ürün olması gerekenden çok daha yüksek fiyatlara satılıyor ise de dikkatli olmanız gerekmektedir. Çünkü standart fiyatlar vardır ve bu fiyatların çok üzerinde fiyatlara sahip olan ürünler ne yazık ki sadece kar amacı ile satılmaktadır.

Bizler de genel piyasa içerisinde bu sorunun farkında olduğumuzdan dolayı ürünlerimizin kalite ve fiyat ilişkisine çok fazla dikkat ediyoruz. Sitemizde satışını yapmakta olduğumuz neşter ürünlerinin her biri en çok tercih edilen, en bilinen markaların ürünleridir. Bu sayede ürünlerin kalitesi konusunda emin olmanızı sağlıyoruz. Aynı zamanda belirlenen fiyatlar da olabilecek en uygun fiyatlar olup tamamen sizlerin bütçesi düşünülerek, göz önüne alınarak belirlenmiş durumdadır.

Sitemizde ürünlerini incelediğiniz zaman ürünler ile ilgili tüm detaylı bilgileri, ana özellikleri ve benzer bilgileri görebilirsiniz ve böylece sağlıklı bir alış veriş süreci yaşamış olursunuz.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi