Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan aşılama haritasında Marmara Bölgesi’nde tek sarı olarak yer alan ilimizde aşılamada yavaşlama yaşanmaya devam ediyor. Son olarak ilçelerde bulunan bazı sağlık ocaklarında ise özellikle de BioNTech (Alman) aşısına talep azalınca Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden BioNTech randevuları kapandı.

TURKOVAC BEKLEMEDE

Bölgede yaşayan vatandaşların sağlık ocaklarında istek ve talebine göre sağlık ocaklarında kişilerin adı soyadı ve TC kimlik numarası alınarak aşı sırasına alınıyor.  Yerli aşı olan Turkovac’ta ise henüz Sakarya ilinde MHRS üzerinden ya da hastanelerden randevu alınmazken hastanelere ulaşma süresinin 1 ay ile 2 ayı bulacağı bilgisine ulaşıldı.

BAKAN KOCA TEKRARLADI

2. doz aşılamada geride kalan şehirlerin arasında bulunan Sakarya ili de başta olmak üzere “ne yapmalıyız” sorusuna karşılık veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Havalandırması kısıtlı, kalabalık ortamlarda vakit geçirmemeliyiz. Maskeyi, bizi koruyacak şekilde takmalıyız. Sosyal mesafeyi, Omicron varyantının kolay bulaştığını bilerek ayarlamalıyız. Hijyen kurallarına uymalıyız. Aşı hatırlatma dozunu zamanında yaptırmalıyız” dedi. Şevval GEÇİN

Editör: Haber Merkezi