Hendek Uzuncaorman Murat Nişancı İlkokulu sınıf öğretmenleri Bayram Kaya ve Hanife Kaya’nın katkıları ile 3. sınıf öğrencilerine verilen eğitimde İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Uzm. Hemşire Deniz De Asis Diyabet hastalığı, Diyetisyen Fatma Nur Acar çocuklarda sağlıklı beslenme konusunda bilgiler paylaştı.
Uzm.Hemşire Deniz De Asis sağlıklı birey, kaza ve yaralanmalarda yapılacak ilk uygulamalar konularında çocuklara anlatımda bulundu. İnteraktif, uygulamalı gerçekleşen eğitimde oyuncak maketle yabancı cisim tıkanmalarındaki ilk müdahale acil durum riskleri, kazalardan korunma, bilinç kontrolü ve 112 sağlık hizmetlerinin kullanımı ile ilgili bilgilendirmelerle devam eden eğitime öğrencilerin ilgisi yoğundu.
Eğitimlerle, çevrelerindeki hasta bireylerle ilgili örnekleri ve durumları paylaşan çocukların dünyasındaki sağlık algısı, kendi bedenlerinin değerli oluşu ile ilgili kişisel özenin geliştirilmesi noktasındaki sağlıklarına katkı sağlayıcı olumlu alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanıyor.

Editör: Haber Merkezi