Yurt genelinde olduğu gibi İlimizde de Covid-19 salgınıyla mücadelede aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. OSB alanları ve büyük işletmelerde çalışanlara yönelik mobil ekiplerle aşılama çalışmaları sürerken, şehir merkezinde ve ilçelerde kurulan aşı çadırlarıyla randevusuz olarak aşı uygulaması yapılıyor.

DESTEK İSTEDİLER
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koordine edilen çalışmalar kapsamında Erenler İlçe Sağlık Müdürlüğü Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odasıyla yapılan planlama doğrultusunda berberler aşı olmaya başladı. Aşılama çalışmasına katılan İl Salık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Yasin Çatalbaş, salgınla mücadelede aşının en büyük silah olduğunun altını çizerek, bu doğrultuda meslek odaları başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin de aşı çalışmalarına destek vermesini istedi.

BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN
Bireysel aşılamanın yanında gruplar halinde aşı taleplerini de yerinde karşıladıklarını kaydeden Çatalbaş “İşyerlerinde olduğu gibi gruplar halinde aşı taleplerinin mobil ekiplerimizle karşılıyoruz. Yaz ayları vaka oranlarının düşmesiyle aşılama için büyük bir fırsat. Kurban Bayramı sonuna kadar aşılama oranını en az yüzde 70’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Buradan bir çağrıda 18-35 yaş arası gençlerimize ulaştırmak istiyorum. Lütfen ‘Bana bir şey olmaz’ düşüncesinde hareket etmeyelim, toplum bağışıklığı açısından bu yaş grubunun aşı olması da son derece önemli. Aşılamayla birlikte büyüklerimizi ve sevdiklerimizi salgından koruyabiliriz.” diye konuştu.

AŞI OLMAYA DAVET
Erenler İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mümtaz Seyda da ilçenin her noktasına ulaşarak aşılama çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Oda Başkanı Haluk Hacıoğlu, salgın döneminde esnafın çok zor günler geçirdiğini ifade ederek, normale dönmek ve kısıtlamaların bir daha yaşanmaması için herkesi aşı olmaya davet etti. İl Sağlık Müdürlüğünün meslek odalarına yönelik aşı çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi