İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, "Sağlık personelimiz tüm gücüyle aşılama çalışmalarına katılıyor. Hastanelerimiz, aile sağlık merkezlerimiz, aşı çadırlarımız ve mobil aşı ekiplerimizle vatandaşları aşılamak için sahadayız" dedi
Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısında ilk 10 il arasında bulunan Sakarya'da vatandaşlara tedbirlere uymaları ve aşı olmaları çağrısında bulunuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2-8 Ekim'de illere göre her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, her 100 bin kişide görülen vaka sayısı Zonguldak'ta 551,76, Düzce'de 522,39, Sakarya'da 448,76 ve Bolu'da 415,50 oldu. Böylece bu iller, Türkiye'de en çok vakanın görüldüğü şehirler arasında ilk 10'da yer aldı.

SAĞLIK PERSONELİ TÜM GÜCÜYLE
İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, , kentteki vaka sayılarının yüksek seyrettiğini söyledi. Maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine uyulmada esneklik yaşandığını, aşı olan vatandaşların da kurallara uyması gerektiğini vurgulayan Öğütlü, aşının ya hastalığa engel olduğunu ya da hafif atlatmayı sağladığını kaydetti. Öğütlü, Kovid-19'la mücadelede en büyük gücün aşılama olduğunu belirterek, "Sağlık personelimiz tüm gücüyle aşılama çalışmalarına katılıyor. Hastanelerimiz, aile sağlık merkezlerimiz, aşı çadırlarımız ve mobil aşı ekiplerimizle vatandaşları aşılamak için sahadayız." dedi. Sakarya olarak birinci doz aşıda yüzde 85'lere gelindiğini, ikinci dozda ise yüzde 68'e yaklaştıklarını aktaran Öğütlü, risk haritasında tekrar mavi kategoriye geçmek istediklerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi