Salgınla mücadelede en önemli silah olan aşılanmayı artırmak için dağ bayır dinelemeden vatandaşın ayağına giden mobil sağlık ekipleri herkesi aşı olmaya davet ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm yurtta olduğu gibi İlimizde Covid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürdürülürken hastane, aile sağlık merkezi ve şehir merkezlerinde kurulan aşı çadırlarının yanı sıra mobil ekiplerde aşılama programı uygulamaya devam ediyor. Çalışanlara yönelik yerinde aşılama programıyla birlikte kırsal alanlarda bulunan vatandaşların aşılanma çalışmaları da sürdürülüyor.

Hendek İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil aşı ekibi normal araçla ulaşılamayan alanlarda vatandaşların yardımıyla traktör ve pırpır adı verilen tarım araçlarıyla aşı için bekleyen vatandaşlara ulaşıyor. Sağlık personeli aşı olmak isteyen ve fırsat bulamayan belirli bir yaş üstündeki çiftçilerin aşılanması için her türlü imkanı değerlendirdiklerini dile getirirken, bahçelerini bırakıp şehir merkezine inemeyen vatandaşlar ise ayaklarına kadar gelen sağlık ekiplerine dua ediyor.

,

Editör: Haber Merkezi