Adınıza yazılmış ve sizin gayretlerinizle sonuçlanmış, yıllar geçse de sizinle anılan geriye bırakabileceğiniz hayata geçmiş bir projeniz olsun.

Siyasetinde siyasetçinin de varlığı bu açıdan önemli. Aksi halde niçin siyaset yapılıyor olsun ki.

Geriye dönük düşünüldüğünde izler bırakmış siyasetçi örnekleri hafızalarımızda yerini almıştır. Belediyecilik dendiğinde taraflı tarafsız ilk akla gelen rahmetli Ünal Ozan’dır. Birçok eseri bırakmıştır ardında, Köylere Ulaşım Projesi 1977-1980 de başlatılmış ve hala devam etmekte.

Tanzim satış mağazaları ve Dağdibi süt üretim tesisleri, üreticinin ilk elden ürünlerinin değerlendirilmesi ki 1978 Mart ve Nisan aylarında süt üreticisi değerlendiremediği sütleri döker zayi ederdi.

Fırın işverenleri sık sık grevi gittiklerinden, ilki Maltepe, ikincisi Pazaryeri, Üçüncüsü Ozanlar da olmak üzere fırınlar açtı.

Türkiye’de ilk Halk Ekmek uygulamasına örnektir.

Şehir efsanesidir, benim çocukluğumdan itibaren konuşulan bugün kullandığımız Bosna caddesi, istimlak edilecek cadde açılacak yıllar yılı konuşulmuştur ve cadde açılması rahmetli Aziz Duran tarafından sağlanmıştır.

Deprem sonrası çok tartışılan konut alanı olarak değerlendirilmesi gündeme gelen, bir dönem içerisinde otel inşaatı planlanan o günkü adı ile Donatım, bugünkü adı Aziz Duran parkın şehre kazandırılması yine Aziz Duran’a yazılacak değerli bir eserdir.

Yakın dönemde hizmete sokulan Millet Bahçesi, hatırlayanlar bilecektir Atatürk Stadı yıkımı gerçekleştirildi, TOKİ’ye devredilen alan ihale edildi ve yerel bir müteşebbis ihaleyi kazanarak, bölge için proje çalışmalarına başlamıştı ki Ergün Atalay devreye girdi ve yerin devri gerçekleştirildi.

Bugün o alan millet bahçesi olarak kullanılıyorsa Ergün Atalay’ın çabası yadsınamaz. Hakkını teslim etmek gerekli, görevi değilken böylesi önemli projeyi şehre kazandırmak tamamen Atalay’a aittir.

Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı rahmetli Cevat Ayhan, görev süresi içerisinde bugün kullanılan Adapazarı-Karasu yolu başta olmak üzere, birçok İlçe bağlantı yolları ve Adapazarı-Bilecik yolu ve Bolu Dağı çift yönlü yolun yapımını sağlamıştı.

Örnekleri artırmak mümkün, haksızlıkta yapmak istemem.

Son yılların çok tartışılan bir konusu var ki hafızaları karıştırıp geriye dönmeye ve neler olduğunu sorgulamaya itti beni.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu arazi ve sağlık alanı olarak devredilme hususu yıllar yılı konuşulur ancak sonuca gidilmesi henüz mümkün kılınamadı.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat başta olmak üzere devre karşı çıkan yok bildiğim kadarıyla, ne hikmetse bugüne kadar devir gerçekleşmedi.

Oysaki geçmişte tam aksi tutum sergilenmiş ve mevcut olan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımı engellenmiş, uzun süreli sorun yaşanmıştı.

Dönemin AKP milletvekili Süleyman Gündüz’ün yoğun çabaları sonuç vermiş ve Orman Bölge müdürlüğünden Sağlık Bakanlığına yer devri sağlanmış, 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımı sağlanmıştı.

O günün şartlarında zor olan başarılmıştı, bunu devir töreni gerçekleştirilirken Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe’nin sarf ettiği sözlerden anlamıştık.

‘’Süleyman Gündüz’ün ısrarcı takipçiliği ile devrin gerçekleştirildiğinin altını özellikle çizmişti’’

O gün zor olan bugün çok daha kolay halde.

Bölge tam olarak sağlık kampüsü haline dönüştü. Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapıldı, 100 Yataklı Acil Durum Hastanesi bitmek üzere.

Ve alan iyice sıkıştı, Orman Bölge Müdürlüğü’nün il dışına taşınmasından alanın Sağlık Bakanlığı’na devrinden başka çözüm alternatifi yok.

AKP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, TV 264’te katıldığı programda yaptığı açıklamada Orman Bölge Müdürlüğü’nün il dışına taşınması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yavuz, bu hususta Orman Bakanı Nihat Kirişçi ile görüştüğünü ve kısa sürede taşınmanın sağlanacağı bilgisi verdi ki son derece önemli bir gelişme, umarım bir sorun yaşanmadan devir gerçekleşir ve sağlık alanı ilan edilir.

İşte bu fırsattır, arkanızdan gelecek ve adınızla anılacak bir durumdur.

Ali İhsan Yavuz’un şehre kazandırabileceği önemli bir çalışmadır, geçmişte yaşanılan zorluklar, devre karşı çıkan olumsuz görüş belirtende yok.