Şehir içi trafiğini çileli hale getiren mevcut demir yolu yer altına alınmadan sorunu çözemeyiz! Bu hususta görüş farklılığı yok, her kesimin birleştiği ortak akıl rayların yer altına alınması!

Bu konuda gündem uzunca zamandır benzeri haberlerle meşgul edilmekte! Yerel seçimler öncesinden başlayan süreç ardından oluşan iki farklı hükümet ve bakanlık değişimi bizim bu husustaki kararlılığımızı etkilemedi!

Biz yazıp çizmeye bu husustaki gündemi diri tutmaya çabalıyoruz, şehir içi trafiği başta olmak üzere birçok meselenin çözümü olacağına olan inancım devam ediyor!

En önemlisi ise garın mevcut yerini koruyor olabilmektir. Rayların yer altına alınıyor olması demek, binayı kullanıyor olmamız demek! Zaman zaman bu hususta beni tedirgin eden görüşler paylaşıldı, gar binasını taşımak fikri ortaya atıldı!

Bu görüşten hep rahatsız olmuşumdur, gelişmiş batı kentlerinde gar binaları kentlerin merkezindedir. Tarih ve süreç bu görüşü hep haklı kılmıştır, onun içindir ki mevcut bina korunmalı ve mevcut yerinde hizmet vermeye devam etmelidir!

Şehirlerin en önemli simgeleridir gar binaları ve meydanları! Bir şehri tarif etmenin en pratik yoludur gar binası ve bulunduğu meydan, buluşmanın adresidir! Böylesi karşılığı var, bu projenin sonlandırılmasının!

Zeki Toçoğlu’nun kararlılığımız sürüyor açıklaması, beni umutlu kıldı! Ulaştırma Bakanı’nın değişimi projenin geleceğini olumsuz yönde etkiler mi diye tereddütler yaşamıştım! Başkanın kararlılığı sanırım projenin geleceğini tayin edecektir.

Şehri doğru planlamalı, hiç değilse bundan sonrasını doğru imar etmeliyiz!

Rayların yeraltına alınması ile yeni bulvar kazanımı yeni yaşam alanları imar etme olanağı doğacaktır. Bu sayede belki de şehir simgesel değeri olan bir kimliğe bürünecektir!

Var olan okul binalarını yıkıp alan kazanma çabasından hem kolay hem de anlamlı bir proje olacaktır!

Dolayısıyla enerjimizi doğru istikamete yönlendirip harcamalı ve bir an evvel bu meseleyi sonlandırmalıyız!

Adapazarı garın dan başlayıp Haydarpaşa da son bulacak yolculuk için ilk adımı atmış oluruz!