Şehirdeki trafik sıkışıklığının asıl nedeni şehir merkezinin darlığının yanında toplu taşıma sistemimizdeki durumumuzdur!

Başkan Zeki Toçoğlu son Büyükşehir Meclis toplantısında raylı sistemin maliyetli olacağı buna bağlı olarak sorunu lastik tekerlekli araçlarla çözebileceğini söylemiş!

Dolayısıyla başkanın ürettiği çözüm önerisi bizim sorunumuzu çözmez, aksine nüfusu yoğunlaşan şehrin daha sıkışık ve yaşanmaz boyut kazanmasına katkı sunar!

Yeni otopark alanlarının oluşturulması ve yol kenarlarına yapılan araç parklarının düzenlenmesi hiç kuşku yok ki kısmi rahatlık sağlayacaktır!

Oysa ki bizim sorunumuzun çözümü günlük ve kısmi çözümlemeler olmamalı, kalıcı çözüm aranıyorsa yöntem belli!

Başkan Toçoğlu meclis toplantısında sorunu tarif ederken kullandığı ifade’’Bulvara bir çıkalım bakalım.Bazen iki bazen üç araç yan yana park etmiş olabiliyor.İşimi hemen halledeyim diye vatandaşımız dörtlüleri yakıyor, iki üç araç yan yana parklanma yoluna gidiyor’’ aynı zamanda çözümü de içeriyor!

Başkanın tarif ettiği sorunun en önemli parçası olan anlık ihtiyacını görmek üzere şehir merkezini kullanmak zorunda kalan araçlar oluşturuyor!

Tespit bu olduğuna göre ve bu tespit de doğru olduğuna göre buradan hareketle çözüm adresi de belli olmuş oluyor!

Batı toplumlarında şehir merkezleri bu denli keyfi kullanılmamakta! Şahsi araçlar ile merkezlere girmenin maliyeti hep fazla olmuştur. Buradaki kasıt toplu taşıma araçlarını özendirmek ve merkezdeki sıkışıklığı azaltmak olmuştur!

Gelişmiş dünya bu sorunu çözümü bulmuş, raylı sistem ile toplu taşımayı sağlamak bu sayede yoğunluğun önüne geçmek!

Başkanın tarif ettiği lastikli tekerlekli araçlarla toplu taşıma sistemi ile bu sorun çözülmez,bu yöntem çağdışı ve geri kalmışlığın göstergesi olarak önümüzde duruyor!

Başkan prestijli sistem olarak tarif ediyor raylı sistemi!

Evet tamda bizim ihtiyacımız olan ve hak ettiğimiz toplu taşımada sistemin adıdır raylı sistem! Hakettiğimiz yaşamın adıdır prestijli yaşam!

Şehrin coğrafi yapısı ve alt yapısı buna uygun!

Yenikent bölgesi önceliğinde tüm alan raylı sistemi kurmaya ve kullanmaya elverişli.

Prestijli projeler aynı zamanda maliyetli projeler olur!

Sizde farkınızı maliyetli ve prestijli projelerle sağlarsınız!

Başkan, ezber bozmak ve geleceğe doğru yön vermek istiyorsanız üreteceğiniz projede hayata geçireceğiniz projelerde farklı olmalı!                                                                                                                         [email protected]