Stat yıkıldı, alan moloz yığını görüntü kirliği ve çark mesire alanı yapılar söküldü, bir kısmı yarım halde sökük bırakıldı.

Çark mesire alanında vaktiyle çok itiraz ettiğimiz, ağaçlar kesilerek yapılan betonarme yapı nikâh sarayının akıbeti ne olacak bilinmiyor.
Her iki alanda yıkım ve söküm işlemleri ağır – aksak ilerliyor, kısa sürede de biteceğe benzemiyor.
Sanırım uzunca bir süre bu manzarayla yaşayacağız. Geçmiş günlerde tasarruf tedbirleri adı altında genelge yayınlanmıştı ve yatırımına henüz başlanmamış projelere başlanılmayacak, yüzde yetmiş seviyesinin altında kalanlarda durdurulacaktı.
Bu gerekçeyle “Millet Bahçesi” yatırımına başlanılmayacak ya da kısa süre içerisinde başlaması imkânsız gibi.
Tasarruf tedbirlerine teslim olan diğer yatırım, tümen arazisi ve eski İmam Hatip Lisesi arazisinde düşünülen projelerde durduruldu.
Çark Caddesi’nin bu iki bölümü moloz yığını halinde şehrin görüntüsünü bozuyor.
Tasarruf tedbirlerinin etkilemediği yatırım ise Kadın Doğum ve Çocuk Hastane inşaatı, geçtiğimiz günlerde şehre ziyarete gelen sağlık bakanı inşaatın kasım ayında bitirileceğini ve hizmete açılacağı bilgisini paylaştı.
Takipçisi olacağız, anılan sürede bitme ihtimali gözükmese de inşaat yatırımı devam ediyor, tasarrufa teslim olmamasıyla da avunacağız.
Temel problemimiz plansız hareket etmek, bir oldu-bitti ye getirilerek projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor.
Hatırlayanlar bilecektir stat arazisi ihale edilmiş ve şehirden bir yatırımcı arazinin sahibi olmuştu. İtirazlara, kamuoyunun feryadına rağmen ihale durdurulamamıştı.
Cumhurbaşkanının şehri ziyaretinde helikopter ile stat arazisinin üzerinden geçerken, Ergün Atalay’ın Millet Bahçesi olmalı önerisine binaen arazi yatırımcıdan geri alınarak bahçe yapılması oldu-bitti ye getirilerek sonuçlandı.
Büyükşehir belediyesi bu gelişme üzerine alana dair proje çalışması yaptı ve kamuoyuna paylaştı. Kabul gören proje çalışmasının da akıbeti hüsran.
Kabul görülen projeden de vazgeçildi, bugün ki hal ortada.
Henüz orta da bir projede yok.
Yerel seçimlerden çıktık Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere kademe belediyeleri taahhütlerini hayata geçireceklerdir.
Koordinasyon eksikliği yaşanmakta, adına acil eylem planı mı derler ya da bir başka ad altında mı planlanır, ihtiyacımız olan planlı hareket etmek.
Aksi halde yapılar sökülür, yıkılır, moloz ortada kalır.
Atatürk İlkokulu yıkılarak, otopark yapılma planı vardı. Umarım geçmiş dönemin planı olarak rafa kaldırılır, yıkılırsa okulda kalmaz, otoparkta olmaz.
Sonuç; sonunu getiremeyeceğin yatırıma başlamamak “Eski Türkiye” geleneği temeli atılan çürümeye terk edilen yapılardı, “Yeni Türkiye” geleneği ise yıkılan yapılar ve moloza terk edilen alanlar olarak hafızalarda yer alacaktır.               

[email protected]