Sakaryaspor, kendinden beklenen patlamayı İnegölspor karşısında yaptı. Zor deplasman maçlarından beraberlik koparak takımımız, oyunu ile taraftarları da ümitlendirmişti.

Geçen hafta yine liglerin iddialı ekiplerinden Hekimoğlu Trabzon’a evinde puan kaptıran ve üzüntü yaşayan Sakaryaspor, taraftarını da üzmüştü. İnegöl deplasmanında acaba sonuç nasıl olur deniyordu ama Sakaryaspor kendine yakışanı yaptı.

İnegöl zayıf takımlardan biri değil. Lig cetvelinin ortasında yer alan bir takım. Sakaryaspor adına alınan bu farklı galibiyetin en önemli olduğu konu moralleri üst seviyeye çıkarması oldu.

Üç dört yıl bir ekibi kaçıran ekibimiz, Play Off ismiyle özdeşleşen takım haline gelmişti. Bu yıl öyle öne geçip farkı açan bir takım yok ligde.

Deplasman galibiyetleri çok önemlidir. Hangi takım olursa olsun deplasmandan 3 puanlı dönüşler takıma moral verir ve motivasyonunu arttırır. Takım içindeki arkadaşlık bağlarını da sağlamlaştırır.

Hocamız Ercümend Coşkundere de maç sonu beyanlarında bu duruma dikkat çekmişti. Zamanın Sakaryaspor’a yarayacağını ve hedefe giden takım olacağına inançlıydı.

Sakaryaspor’un kadrosu oturur hale geldi artık. Taraftarları da tribünlere daha çok çekecektir muhtemelen. Takım ve muhteşem taraftarın birliği içinde evinde her maça 3 puan parolası ile çıkılacaktır. Bu da direkt çıkma ümitlerini arttıracaktır.

Sakatlıklar her takımın korkulu rüyası. Golcü olarak ozan sol ve ali özgün var. Bu ikili formda olduklarında gollerle tanışacaklardır eminim. Sakatlıkların bir an evvel bitmesi kazanç olacaktır.

Sil baştan var olan takımların zamana ihtiyaçları olur. Sakaryaspor da bir süre bunun sıkıntılarını yaşadı. Artık sonlara gelindi. Bundan sonraki maçlara daha güvenli çıkacaktır. Uzun maratonda daha çok yol var. Unutulmamalıdır ki kolay yok hep zor var.

Son olarak sözlerime Hasan Uyar’ı anarak son vermek istiyorum. Benim de çalışma fırsatı bulduğum ve 13 yıl evvel kaybettiğimiz gazetemizin kurucusu değerli Hasan Uyar’ı rahmet ve minnetle anıyorum.