Beklenti yüksek, koalisyon hükümeti kurulmasını takiben hizmet talebi baskısı kurulacak. AKP hükümetleri tarafından bir türlü istenilen hizmetler yeteri oranda alınamadı. Tek başına hükümet modeli, bunu yanında Ülke ortalamasının üzerinde oylar almasına rağmen İl AKP’den hizmet alakası bir türlü göremedi!

Bu hali ile harcanan yıllardan sonra bütün umut koalisyon hükümetine çevrildi. Son günlerde ki kulis bilgilerine bakılırsa iki partili koalisyon hükümet modeli oluşturulacak. Bir tarafında AKP olacak diğer tarafında kim olacak şu günlerde şekillenecek!

Bizim için beklentimizi diri tutan, hizmet alacağımıza dair umut ışığı belirten tarafı ise AKP tek başına iktidar değil, ortağı olacak bu durumda rekabeti tetikleyecek!

Pazarlama biliminin en önemli unsurlarından olan rekabet, siyasette de hizmette de aynı sonuçları verecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın! Siyasi rekabet hizmetin ve yatırımın artışını sağlayacak, aynı zamanda kaliteli hizmet ve yatırımın varlığını ortaya koyacak!

Uzun dönemdir alıştırıldığımız hizmet fakirliği son bulacak. Yatırım yapılamasa da bu şehirden oy alırız anlayışı son bulacak. Hükümet ortağı olan karşı tarafta bir temsilci var ve denetleyende, yatırıma ortak olanda var demektir. Bu masum rekabet hali bile hizmet almak için yeterli olacaktır.

Bunu sağlayacak olan CHP milletvekili Engin ÖZKOÇ mu MHP milletvekili Zihni AÇBA mı olacak bunu da göreceğiz! ÖZKOÇ ya da AÇBA’ nın çalışması, proje üretmesi yeterli olacaktır, yıllardır alınamayan yatırımlar bu sayede alınacaktır. Ülke ortalamasının altında merkezi hükümetten yatırım payı aldık diye dövünmeye umarım son vereceğiz!

Birçok İl’e bin yataklı şehir hastaneleri kazandırılırken biz bugüne kadar olduğu gibi seyretmeyeceğiz. Şehrin en temel sorunlarından olan hastane yatak kapasitesi koalisyon hükümeti tarafından çözüme kavuşturulacaktır diye beklenti taşıyorum!

Milli Eğitim’deki bina stoku sorunu eğitimin kalite düşüklüğü her sınav sonuçlarının açıklandığında Ülke sıralamasının sonlarında yer aldığımız dönemlerin geride kalacağını umut ediyorum!

Akşam yatıp sabah kalktıklarında sınırlı sayıda olan okul binalarının İmam Hatip okullarına dönüştürülme sevdasının biteceğini umuyorum. Olması gerekiyor ise bu dönüşümlerin planlı yapılmasına, oldu bittiğe getirilmesinin sonlanacağını düşünüyorum! Şehre dair eksiklikler ve sorunlar listesi oldukça kabarık, sıralamaya çalışır isek sütunlarımız yetmeyecek.

Kamunun her yıl açıkladığı bir liste var ki durumumuzu net ortaya koyuyor. Yaşanabiliri iller değerlendirmesi, birçok kriterin dikkate alınarak yapılan çalışma ve bu şehir, bizler her dönem sonlarda yer almaktayız!

Denetlenebilen yapı, siyasette rekabet umuyorum bu tablonun son sıralarından kurtaracak bizi! ÖZKOÇ ya da AÇBA’ ya çok iş düşüyor, çok çalışmaları gerekiyor. Nihai beklenti onların üzerinde olacak.

                                                                                                            [email protected]