Bazı insanlar ilişkilerinde net tavır sergilemezler. Bunun sebebi sizi ne olur ne olmaz diye elinin altında tuttuğundan dolayıdır. Amacı daha iyisini, daha güzelini, sizden daha fazlasını bulduğunda sizi ekarte edip yoluna en iyisiyle devam etmektir.

Böyle kişiler sizi kaybetmek istemezler ama size vakit de ayırmak istemezler. Sizi iki arada bir derede bırakıp bir buhranın içine sokarlar. Yan yanayken iyidir hoştur, hiçbir sıkıntı yoktur fakat yanından ayrıldığınız anda aramalarınıza geç dönmeye, sizi önemsememeye, uzun uzun attığınız mesajlara kısa cevaplar vermeye, size sürekli yoğunum, işim var diye bahaneler üretmeye başlarlar. Elle tutulur bir sorun yoktur ama ilişkide sizi rahatsız eden ve huzursuzluk duymanıza sebep olan adlandıramadığınız hisler vardır. Bunun nedeni karşı tarafın sizi seçenekleri arasında tutmasıdır.

Öncelikleri arasında olmadığınız kişi sizi bir şekilde çevresinden uzak tutar. Sizinle görünmemeye fazlasıyla dikkat eder. Aynı karede fotoğraflarda bulunmamaya, isminizi arkadaşlarının ve aile bireylerinin yanında zikretmemeye özen gösterir. Sizi genelde sır gibi saklar. Ve buna kılıflar uydurur. Böyle bir ilişki insanı tüketir, psikolojisini bozar. Kaygı bozukluğu, anksiyete yaratır. Depresyona kadar gidebilir.

Sizi seçenek olarak gören taraf öfkelenmeniz, söylenmeleriniz, teşvik etmeniz, sık sık iteklemenizle kendine gelip size yoğun ilgi göstermeye başlar. Bu sizi kaybetmemek için, elinin altında durmanız içindir. Böyle kişiler belli süre sonra siz yatışınca tekrar eski haline dönerler ve size karşı yine buz gibi olmaya, aynı davranışları sergilemeye devam ederler.

Hiç kimse karşı tarafa sen seçeneksin, seni o kadar fazla istemiyorum, bir ihtimalsin benim için orda dur demez. Bunu davranışlarıyla gösterir. Kimseden açıklama beklemeden farkına varıp sınırınızı belirlemelisiniz ve taviz vermemelisiniz. Böyle bir ilişkide olduğunuz yerde beklemek değerinizi azaltır, belli süre sonra karşı taraf size saygı duymamaya başlar.

Karşı taraftan sana bunu söylemesini bekleme, kendini kendin korumaya al.    

Sevgilerimle…