Pazartesi okullar açıldı, sabah erken saatlerden itibaren her bölgede trafik yoğunluğu yaşandı. Eğitimin ilk günü henüz servis düzeneği oluşmamış, bu sebepledir ki yoğunluğu anlamak mümkün.

Ancak bir gerçek var görmezden gelir, sorunu halının altına süpürürsek daha da büyüyecek ve çözümsüz bir boyut kazanacak.

Eğitimin yüz yüze veriliyor olması, kaybetmek üzere olduğumuz bir kuşağa kurtaracaktır, bu tarafı ile son derece doğru alınmış ve uygulanmış karar.

Okulların açılışının ilk günleri gösterdi ki mevcut cadde ve yollarımız yetersiz kalıyor ve yükü kaldıramıyor. Sorunu yeni cadde ve yol açma marifeti ile de çözmek mümkün gözükmüyor.

Çözümün tek adresi var; raylı sistem.

Özel araç kullanım sayısını azaltmak ve toplu taşıma araçlarının kullanımının özendirilmesi. Tüm batı toplumları sorunu bu sayede çözmüşler.

Aksi halde artan nüfus ve buna bağlı araç trafiği yoğunluğunun önüne geçmek mümkün olmayacaktır, tüm şehri cadde ve sokaktan ibaret halede dönüştürme olanağı olmayacağına göre, elde kalan tek çıkış toplu taşıma araçlarını özendirmek.

Her fırsatta konu dönüp dolaşıp raylı sisteme geliyor, geçmişte verilen sözlere ve hazırlanan seçim bildirgelerine.

Modern çağın toplu taşıma sistemi için başka alternatif yok, çağın tüm toplu taşıma araçları raylar üzerinden planlanıyor.

Hele ki bizim kullandığımız toplu taşıma sistemi değil bu çağın, gelişmiş toplumları, orta ölçekli ve gelişmeye yüz tutmuş hiçbir toplumun kullandığı yöntem değil.

Daha ötesi 3. Sınıf dünya ülkeleri ve henüz ilkel yaşamdan sıyrılamamış sanayi ile tanışmamış toplumların kullandığı toplu taşıma sistemi.

Batı toplumları ki hani bizi kıskanan! 18 yy metro, raylı sistem vs. sayesinde sorunun çözümünü bulmuş ve hayata geçirmişler.

Bizde ise macerası çokta eskilere dayanmıyor, henüz keşfimiz yeni son yıllarda büyükşehirlerde kullanılmaya başlandı.

Durum bizim şehrimiz için henüz keşif kapsamında değil, en azından bugüne kadar bizim için keşfedilmiş bir durum yok.

2004 yılından itibaren şehrin gündeminde olan ve seçim bildirgelerinde yerini alan projeler bir türlü hayata geçirilemedi.

31 Mart 2019 seçimlerinde Ekrem Yüce güzergâh belirledi, Güney Kore ziyaretinde bulundu raylı sistemler hakkında bilgi alarak “İnşallah ulaşımda hayata geçireceğimiz raylı sistemler Sakarya için yeni bir milat olacak” diyerek iddia içeren bir açıklaması vardı.

Güney Kore dönüşü çalışmalara hız verdi 3 farklı güzergâh belirleyerek, çalışmalara başlanacağını müjdeledi.

İçinde bulunduğumuz tarih itibariyle ortada üzerinde konuşabileceğimiz atılmış somut bir adımdan söz etmek mümkün değil. Kâğıt üzerinde bir çalışmadan da söz etmek mümkün değil.

Sorunun içerisinde bulunan taraflar çözümünde paydaşı olurlar. Sözden öte yol alamayışınızın gerekçesi mevcut yapıyı değiştirememeniz ise bunu aşmanın yolu ve örnekleri kuşkusuz vardır.

Çözümün adresi Kocaeli demek bana da artık ağır geliyor, ancak çaresizlik içinde kaldığımızda aşikâr onun için komplekslerimizden arınarak çözümü nasıl bulmuşlar, gidip incelemek ve yardım almak gerek.

30 Büyükşehir statüsü içerisinde tek raylı sistemi olmayan şehir olmak gibi kırılması güç rekorlara imza atıyoruz, birçok alanda olduğu gibi…

Yansımalarını da hayatın her alanında yaşıyoruz.

Eğitimin ilk günlerinde yaşadığımız trafik çilesi örneklerden sadece bir tanesi, maalesef gelecek günler daha çileli olacak ve bugünler iyi günlermiş sözü ile yüzleşeceğiz.