Beyin plastisitesi veya nöral plastisite olarak da bilinen nöroplastisite, beynin yapı veya fizyolojik değişikliklere uğrama yeteneğidir. Nöroplastisitenin bir zamanlar sadece çocukluk döneminde olduğu düşünülüyordu, ancak 20. yüzyılın ikinci yarısında yapılan araştırmalar beynin birçok yönünün yetişkinlik döneminde bile değişebildiğini (veya "plastik" olduğunu) gösterdi. Yine de, çocuk beyni yetişkin beyninden daha yüksek plastisiteye sahiptir.

Yani öğrenmenin yaşı yok. Kaç yaşında olursanız olun öğrenmek için okumak,araştırmak gerekmektedir. Bir başka açıyla bakarsak bilmiyorumun mazereti yok. Mazeret olmayınca gelecek olanların sorumluluğundan kurtuluş yok. Belki de beşikten mezara kadar tahsil şart.Yaşlandım aklımda tutamıyorum gibi mazeretler insanı sorumluluktan kurtarmıyor. Beynimizi değiştiremeyeceğimiz, günlük bir sürü faydasız çöple doldurup okuduklarımızı anlamamanın saçmalığından kurtulmamız gerekmektedir. Bir takımı yedekleri ile beraber sayabilen bir sürü elli yaşının üstünde tanıdığım var.

Bilgininin kullanım yerine veya gerekli olmalarına göre ikiye ayırmak mümkün. Demek istediğim lafı dolandırmadan bu dünyada bırakacaklarımızın yerine aklımızı götüreceklerimiz için çalıştırmak bizlerin kurtuluş yolunda bir adım öteye götürecektir.

Bir şeyler okuyup beyindeki elektrik akımlarının yaşlılıktan gelen bir takım arazları giderebileceği tıbben ispatlanmıştır.

Bu gün gençlerimize müzik adı altında uygulanan yüksek frekanslı müzik modasını sadece bir moda olarak görmek belki de yapılacak en büyük hatadır. Selçuklular zamanında akıl hastalarının ney ve duvarların içirden geçirilen suyun sesiyle tedavi edildiği bilinmektedir. Yeni neslin beyni üzerinde tahribat yapması için elalem harıl harıl çalışmakta.

Çok sinirli, sabırsız çabuk sonuç almaya hevesli nesli meydana getirmek üzereler.

Bizler de klasik müziğimizi dinleme alışkanlığımızı her gün kaybetmekteyiz.

Çünkü klasik müzik duyguları harekete geçirmektedir. En sağlıklı rehabilitasyon şeklidir.

Davranışlar, çevreden gelen uyaranlar, düşünceler, meditasyon ve duygular aktiviteyle beyinde değişimlere neden olur. Bununda sağlıklı gelişim, öğrenme, hafıza ve beyin hasarının onarılması üzerinde önemli etkileri vardır. Bu gürültülü müziğin, cep telefonlarının, saç kurutma makinalarının beynimizde ne gibi tahribatlar yaptığının anlatılması doktorlara düşen en mühim görevlerden bir tanesidirn. Gazetemiz ve sutunumuz açıktır. Bekliyoruz.

Benden bu kadar. . Biraz da götüreceklerimizin haznesini dolduralım. Politika okumaktan bıkan okurlarımıza bir aydınlanma olur kanaatindeyim.